Visszalép Szentkirályi Alexandra, nem lesz főpolgármester

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Visszalépteti a Fidesz budapesti főpolgármester-jelöltjét. Szentkirályi Alexandra gyakorlatilag esélytelenül indult Budapest vezetéséért, és a jelöltek között rendezett vitákon sem vett részt.

A választás így a mostani városvezető, Karácsony Gergely és az LMP jelöltje, Vitézy Dávid között dől el. Igaz, a szélsőjobboldali Mi Hazánk is állított jelöltet, de az ő fővárosi támogatottságuk elenyésző.

Karácsony már hónapokkal ezelőtt azt mondta, hogy a Fidesznek szerinte két jelöltje van, Szentkirályi és Vitézy. Azt is megjósolta, hogy közülük az egyik, mégpedig valószínűleg Szentkirályi vissza fog lépni, hogy a másik esélyét növelje.

Szentkirályi gazt (méhlegelőt) kaszál a budapesti kampányban. Most őt kaszálták el

Mivel éppen ez történt, Vitézy Dávidnak most meg kell küzdenie azzal, hogy a Budapesten nem túl népszerű kormánypárt beállt mögé, és fideszes jelöltként kell ringbe szállnia.

A visszalépő jelölt helyett ilyenkor már nem lehet újat állítani, legfeljebb egy másik versenyző támogatására kérni a választókat. Az önkormányzati – és az európai parlamenti – választást vasárnap tartják.

Szentkirályi Alexandra korábban kormányszóvivőként dolgozott. Férje a honvédelmi miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki az állammal kötött üzletei révén milliárdos üzletember is.

A főpolgármester-jelölteket itt mutattuk be részletesen.

Fotók: Szentkirályi Alexandra / Facebook

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."

Elítélt ex-pártelnök, „rémisztő” ukrán győzelmi terv – híradó

Izrael megölhette a Hamász vezetőjét, fóliázott könyvek. És vadmacskák!