Világvége-bunkert épít a Facebook alapítója

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Nagyszabású építkezésbe kezdett Hawaii egyik szigetén Mark Zuckerberg. A Facebook vezetője csaknem százmillió dollárból építtet egy kőfallal körülvett birtokot. A földet már megvette, az oda tervezett két hatalmas palotában összesen harminc hálószoba, ugyanennyi fürdőszoba, tanácsterem és éttermi konyha is lesz.

Ám Zuckerberg nemcsak a felszínen tervez. A birtok alatt egy ötezer négyzetméteres bunker is helyet kap. A bombabiztos óvóhelyen lesz például könyvtár, több vészkijárat, és hatalmas vasbeton kapuk zárják el a külvilágtól. Saját vízellátással és élelmiszer-raktárakkal rendelkezik majd, és valószínűleg élelmiszer-termelésre is alkalmassá teszik a föld alatti rejtekhelyet.

Az építkezésen dolgozó valamennyi munkásnak titoktartási nyilatkozatot kellett aláírnia. Többeket elbocsátottak, mert a közösségi oldalaikra fotókat töltöttek fel a munkáról. Amikor erről kérdezték, Zuckerberg és titkársága nem válaszolt az újságíróknak.

A szupergazdag vállalkozók egymással is versenyeznek extrém projektjeikkel, szóval az optimista magyarázat, hogy egyszerűen csak flexelnek: bee, nekem van óriásbunkerem, neked meg nincs! A pesszimista az, hogy tudnak valamit, és nem véletlen, hogy az egyik bunkert épít, a többi meg – Elon Musk Tesla-tulajdonos és Jeff Bezos, az Amazon feje – űrhajót. (Wired)

Borítókép: Fallout 4 / Bethesda Softworks

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.