Világhírű lett Pesztó, a hatalmasra nőtt kakabajnok pingvin

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Híressé vált egy Pesztó nevű királypingvin, aki az ausztráliai Sea Life Melbourne Aquariumban lakik. Az állat mindössze kilenc hónapos, 22,5 kiló és már majdnem 90 centi magas: azaz már most lehagyta a szüleit. A róla készült fotók szélsebesen terjednek a neten, ugyanis ritkán látni ilyen nagyra nőtt apróságot.

Fotó: SEA LIFE Melbourne Aquarium

Bár a felnőtt madarak fekete-fehérek, a királypingvinek barna tollakkal borítva születnek. Amint megtanulnak úszni, elkezdik levedleni ezeket a tollakat. Mondhatni felnőnek. De Pesztó még kicsinek számít, épp csak ledobott magáról néhány darab tollat. Körülbelül harminc halat kap naponta, vagyis kétszer annyit, mint egy átlagos felnőtt pingvin. Mivel még fióka, szüleitől is kap némi kiegészítő táplálékot.

Nem csoda, hogy a gondozói szerint Pesztó egy igazi tollas kakagép. A pingvinek körülbelül 15 percenként kakilnak, ami azt jelenti, hogy az állatgondozóknak nagyon résen kell lenniük, hogy tiszták maradjanak. Pesztót hamarosan úszni taníthatja az apja. Az akvárium egyik munkatársa szerint az állat már készen áll a rosszfiús korszakára. Itt van róla egy videó:

(CNN)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Mi ez az egész Ozempic-botrány?

Celebek és átlagemberek is az egészségükkel játszanak a fogyásért.

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!