Vigyorognak egymásra a delfinek játék közben

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Azt a mesékből és a természetfilmekből is tudjuk, hogy a delfinek játékos lények, de arról a tudósok keveset tudnak, hogy egymással hogyan kommunikálnak játék közben.

Egy új kutatás most megállapította, hogy

a palackorrú delfinek a mosolyhoz nagyon hasonló nyitott szájú arckifejezést használják játék közben.

Jó, a címben talán túloztunk, amikor azt mondtuk, vigyorognak, de ettől még rendkívüli cukiságra utal, hogy ennyire élvezik egymás társaságát.

A kutatás szerint a delfinek szinte mindig akkor használják ezt az arckifejezést, amikor a játszótársuk látómezejében vannak. Amikor játszótársaik „mosolyt” észleltek, az esetek harmadában válaszoltak is egy kacajjal. A kutatók tehát azt is kimutatták, hogy a delfinek képesek mások arckifejezését tükrözni.

Fotó: MaxTab/Wikipedia

A delfinek egymás között tárgyakkal játszanak, ugrándoznak, kergetőznek és harcolnak is, de csak játékból. Az emlősök is az arcukkal kommunikálják, hogy játszani szeretnének, de hogy a tengeri emlősök is így vannak-e vele, azt most vizsgálták először. Úgy tűnik tehát, hogy a laza, nyitott száj nem csak az embereknél (pl. nevetés közben), hanem az állatoknál is a jókedvre és a játékosságra utal.

Az új kutatásban az is szerepel, hogy a delfinek csak egymásra mosolyognak. Ha emberekkel vagy egyedül játszanak, akkor nem. (ScienceDaily)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."

Elítélt ex-pártelnök, „rémisztő” ukrán győzelmi terv – híradó

Izrael megölhette a Hamász vezetőjét, fóliázott könyvek. És vadmacskák!