Vigyél hőmérőt a suliba! Nyomozz velünk!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Meleg van, az iskolákban is. Emiatt sokfelé rövidített órákat tartanak egyelőre, vagy szabadabb foglalkozásokat. 35 fokban nem lehet tanulni, sem tanítani. Erről tegnap írtunk hosszabban.

Arra kérünk, hogy holnap ha teheted, vigyél magaddal egy hőmérőt. Jó lesz egy sima szobai hőmérő, csak vigyázz, hogy ne törjön el a táskádban. Kíváncsiak vagyunk, hány fok van nálatok az osztályteremben dél körül. 30? 35? Írd meg nekünk, és azt is, hogy melyik településről van szó! Ha nálad van a telefonod, le is fotózhatod, és elküldheted e-mailben ide: kispolgar@kispolgar.com.

Ne feledd, hogy a hőmérőnek kell pár perc, amíg beáll a pontos értékre.

Üzenetet küldhetsz a belső üzenőben is, amit a menüben találsz. A nevedet senki sem tudja meg, de azt meg fogjuk írni, hogy Kukutyinban 40 fok van a suliban.

Miért pont a suliban nincs légkondi?

Vannak iskolák, ahol felszereltek légkondikat, de ezek száma csekély. Ami, ha jobban belegondolunk, elég meglepő.

Iroda például nem nagyon van ma már légkondicionálás nélkül. Minden cég tudja, hogy az alkalmazottak nem tudnak úgy szellemi munkát végezni, ha közben a hőguta szélén egyensúlyoznak. Sőt, ha a légkondi elromlik, abból nagy felzúdulás van, és a vezetőség hanyatt-homlok intézkedik, hogy megjavítsák.

Alapvető elvárás a légkondi minden új közlekedési járműnél is. Hűtöttek a modern vasúti kocsik (csak sajnos még nagyon sok a régi), a húszévesnél újabb villamosok, a fiatalabb buszok. Karácsony Gergely budapesti főpolgármestert folyamatosan piszkálják amiatt, hogy a 3-as metrón nincs légkondi. (Bár ezeket a ruszki kocsikat még nem ő szerezte be, hanem az elődje.)

A botrányos metró, amin NINCS LÉGKONDI! Fotó: Wikimedia

És van hűtés a Belügyminisztériumban is, ahol az oktatás ügyeiről döntenek, kellemes hűvösben.

Mindezek ellenére azt elfogadjuk, hogy az iskolákban döglesztő hőség van. Pedig ha valami szellemi munka, hát a tanulás és a tanítás biztosan az. A tanév június végéig tart, és májustól már biztosan megint sivatagi idő lesz. Ilyen melegben nem lehet elvárni rendes tanulást – akár nálatok van a mobil, akár nincs.

Ezért kérjük, hogy küldjetek nekünk méréseket, és ha lehet, fotókat. Tudjuk, hogy elveszik a telefont, de tanítási idő után visszakapjátok, és akkor lehet fényképezni. Vagy hát… tudjuk azt is, hogy aki nagyon akarja, az megoldja, hogy megtartsa a telefonját 🙂

Köszönjük! Az eredményekről beszámolunk a Kispolgárban. Tudja meg mindenki, hogyan kell túlélnetek ott!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.