Vasember visszatér. De nem úgy…

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Tegnap ért véget az amerikai San Diego-ban a képregényrajongók legnagyobb és leghíresebb találkozója, a Comic-Con International. Ezt a rendezvényt néhány lelkes rajongó kezdte még 1970-ben, mára pedig egy négy napos, sztárokkal és több tízezer látogatóval bíró esemény lett belőle. A Comic-Conon kezdetben csak képregényfüzeteket adtak-vettek Supermannek és Pókembernek öltözött rajongók. Ebből nőtte ki magát az a rendezvény, ahova sztárok is szívesen járnak, és amire rengeteg utalás van filmekben és sorozatokban is. (Sheldon Cooper az Agymenőkből például sosem hagyná ki a Comic-Cont.)

Kép: Facebook/Comic-Con International

A képregényekből rengeteg népszerű film is készült, a rajongók pedig órákig képesek vitatkozni azon, hogy a Marvel vagy a DC Comics kiadók által kitalált hősök jobbak-e. A Marvelhez tartozik például Amerika Kapitány, Vasember, vagy Pókember, míg a DC alkotta meg Batmant, Supermant és Wonder Womant. Ha csak a filmes bevételeket nézzük, egyértelműen a Marvel győz. A 10 legtöbb bevételt hozó szuperhősös mozi közül kilenc Marvel volt, a Bosszúállók-sorozat szinte mindent vitt. A DC hőse, Aquaman csak a tizedik helyet csípte el ezen a listán.

Az idei Comic-Con egyik legnagyobb meglepetése az volt, hogy a Marvel filmek gyártója itt jelentette be, hogy ki alakítja majd a legújabb főgonoszt, Doctor Doomot. A rajongók elképesztő tapsviharban törtek ki, amikor az addig maszkban álló figurát leleplezték. A maszk ugyanis Robert Downey Jr.-t rejtette, aki sokáig Vasembert játszotta.

A színész azután tér vissza a Marvel-filmekhez, hogy a karaktere a 2019-ben bemutatott Bosszúállók: Végjáték című filmben meghalt. Robert Downey Jr. most a szerepe szerint pont azokkal fog szembeszállni, akiket korábban Vasemberként segített. Doktor Doom ugyanis a Fantasztikus Négyes ellenfele, de volt olyan képregény is, ahol Hulkkal, Amerika Kapitánnyal, vagy épp Vasemberrel harcolt. Ez utóbbit sokan nagyon szívesen látnák a mozivásznon. (bbc.com)

Kiemelt kép: Facebook/Comic-Con International

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.