Van, akinek az a munkája, hogy rozmárt nevel

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Árva rozmárbébit mentettek nemrég az állatvédők Alaszka partjainál. A kicsi néhány hetes lehetett csupán, ki volt száradva és éhezett is, amikor rátaláltak. Mivel ezek az állatok legalább kétéves korukig a mamájuk mellett nevelkednek, a kis rozmárra a biztos halál várt volna, ha nem találják meg.

Most már biztonságban van. Kép: Alaskan Sealife Center

Az apró, mindössze 74 kilós „csöppséget” valamiért hátrahagyta a csordája. Így most egy alaszkai állatkertbe került. Itt két gondozó neveli majd, akik éjjel-nappal mellette lesznek a következő két évben. Ez pont annyi idő, amennyit az anyja mellett töltött volna. A bébit cumisüvegből etetik majd. Mivel a rozmárok nagyon igénylik a társaságot és a szülői gondoskodást, egy pillanatra sem lehet magára hagyni a kicsit.

„Sok-sok hosszú, fura hét vár majd ránk” – mondta az egyik gondozó, aki a következő két évben a kis rozmár mellett él majd.

Kép: Alaskan Sealife Center

Rozmárokat ritkán sikerül menteni. Az elmúlt 25 évben mindössze 11 olyan esetről tudni, amikor egy állatkert fel tudott nevelni egy elhagyott rozmárborjút. (cbsnews.com)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Megkezdődött a Dunán a tetőzés, előkerült Schadl György kisrepülője

A helyzet fokozódik Libanonban, kiürítették a Kisállatkertet a Margitszigeten.

108 nap alatt körbetekerte a Földet egy nő

Ezzel pedig új rekordot állított fel.