Ukrajnát vádolják az oroszok a moszkvai terrortámadásért

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Úgy tűnik, az orosz diktatúra megpróbálja kihasználni a péntek esti terrortámadást. Moszkva külvárosában fegyveresek törtek be egy koncertterembe, amelyet fel is gyújtottak, a halottak száma 130 felett van.

A merényletért az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta a felelősséget. Az amerikai hírszerzés néhány nappal előtte figyelmeztette az oroszokat, hogy várható egy ilyen támadás.

Ennek ellenére az orosz kormány tisztviselői igyekeznek Ukrajnára terelni a gyanút. Súlyos fenyegetéseket is közzétettek, az állami tévé pedig mesterséges intelligenciával hamisított videókkal próbálja alátámasztani a vádat. Vlagyimir Putyin orosz elnök is megszólalt. Ő nem nevezte meg Ukrajnát, de könyörtelen bosszút ígért.

Az ukrán vezetés továbbra is tagadja, hogy bármi köze lenne a támadáshoz. Elemzők szerint Putyin arra használhatja a hamis vádat, hogy elfogadhatóbbá tegye a várható mozgósítást. Vagyis azt, hogy további százezreket fognak behívni a hadseregbe, és az ukrán frontra küldeni. (HVG)

Kiemelt kép: Putyin beszéde a terrortámadás másnapján. Fotó: Wikipedia

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."

Elítélt ex-pártelnök, „rémisztő” ukrán győzelmi terv – híradó

Izrael megölhette a Hamász vezetőjét, fóliázott könyvek. És vadmacskák!