Újra kvíz! Nyerj egy sárkányt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Kedves olvasó! Tavaly decemberben azért indítottuk el a Kispolgárt, hogy a gyerekeknek is legyen újságjuk. Olyan, ami megírja, mi történik az országban és a világban. Egyre többen vagytok. És mi minden hónapban megkérdezzük, vajon emlékeztek-e a legfontosabb hírekre.

A szeptember elég mozgalmas volt: árvíz, botrányok, választási készülődések. Ha rendszeresen olvasol újságot, akkor talán mindenre tudod a választ csípőből. De puskázz nyugodtan, ha kell. A menüben találod a keresőt, amivel utánanézhetsz a dolgoknak.

A helyesen válaszolók között egy sárkányt sorsolunk ki jövő hétfőn. Ez nem élő sárkány, hanem olyan, amit zsinórral lehet röptetni. 120 centis, szóval nem apróság. Így néz ki:

Egyébként ez pont ugyanaz a sárkány, amit a múlt hónapban már megnyert egy olvasónk. Csakhogy ő nem jelentkezett, hiába írtunk neki. Eddig vártunk, és most más fogja megnyerni. De az is lehet, hogy megint ő! Mindenesetre ha pályázol, akkor hétfő este nézz majd rá az e-mailedre! (A sorsolás lezárult, jövő hónapban lesz új kvíz!)

A kérdőívet akkor tudod kitölteni, ha megadsz három adatot: a születési évedet, a települést, ahol laksz, és a nemedet. Ezek segítenek a kutatásaink feldolgozásában. A nevedet nem kérdezzük és nem is látjuk, az adatokat pedig senkinek sem adjuk át. (A kérdések csak az appban látszanak, a weben nem.)

És most jöjjenek a kérdések!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."