Újabb balatoni vízpartot zárnak le, Taylor Swift köhögött – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Hivatalba lépése második napján már Orbán Viktorral és Rogán Antallal, a miniszterelnök kabinetfőnökével egyeztetett az új köztársasági elnök, Sulyok Tamás. A HVG megkérdezte a miniszterelnök szóvivőjét, milyen témákról egyeztettek, de egyelőre nem kaptak választ. Sulyok az Alkotmánybíróság elnöke volt, egykori ügyvéd, akit a Fidesz jelölt a posztra, és a kétharmados többségük miatt biztos volt, hogy a parlament megválasztja. (HVG)

Újabb balatoni partot, szabadstrandot zárnak le. A 24.hu tudta meg, hogy a Fonyódligeti Erzsébet-tábor előtti vízpartot az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány kapja meg kizárólagos használatra. Érdekes, hogy a lezárásról az önkormányzat úgy tűnik, hogy nem tud még. A Fonyódligeti Erzsébet-tábor felújítását egyébként az ország leggazdagabb embere, Mészáros Lőrinc és családtagjai tulajdonában lévő cég végezhette el 4 milliárd 481 millió forintért. (24.hu)

Forrás: Page Six
Forrás: Page Six

Kicsit köhögött szingapúri koncertjén Taylor Swift, a rajongók azonnal aggódni kezdtek. Virálissá vált egy rövid videó az énekesnőről, ahogy előadás közben köhécsel. A swiftie-k azonnal elözönlötték a közösségi oldalakat, és találgatásokba kezdtek, mitől lehetett rosszul Swift. Hogy miért is ekkora szám a fiatal amerikai előadó, hogy már a Harvardon is tanítják munkásságát, azzal ebben a cikkben foglalkoztunk hosszabban. (Page Six)

Közös járőrszolgálatot láthatnak el a magyar és kínai rendőrök, erről állapodott meg Pintér Sándor belügyminiszter a kínai közbiztonsági miniszterrel február közepén – írja a Telex. A minisztérium a Telexnek azt mondta, hogy ezzel akarják segíteni a két ország állampolgárai és hatóságai közötti hatékonyabb kommunikációt, javítva a belbiztonságot és a közrendet. A megállapodás kritikusai attól félnek, hogy Kína a rendőrökkel Magyarországon is ellenőrizné az állampolgárait. Mert a Kínai Kommunista Párt kémkedik polgárai után, ha külföldön élnek, akkor is. Népszámlálási adatok szerint Magyarországon közel húszezer kínai állampolgár él.

Mégsem vinnék Debrecenbe Budapestről a Természettudományi Múzeumot – legalábbis ez derül ki egy, a Válasz Online által megszerzett tervből. 2019-ben döntött a kormány a költözésről, aminek sokan nem örültek. A mostani előterjesztésben az áll, hogy a szakembergárda budapesti, ezért szakmailag nem indokolt, hogy a fővárosból teljes körűen kivigyék. (Válasz Online)

Forrás: TikTok
Forrás: TikTok

És végezetül napi szívmelengetőnk: imádja az internet Frannyt, a cicát, aki 18 évesen talált szerető gazdira. Franny azután került menhelyre, hogy korábbi gazdija meghalt. 18 évesen már egy macska nagyon öregnek számít, így nem sok reményt láttak arra, hogy valaki örökbefogadja. Szerencsére egy szintén nyugdíjas korú férfi úgy gondolta, neki Franny kell. Hogy milyen cica Franny, azt ebből a TikTok videóból megtudhatjátok. (Newsweek)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.