Totó: ki nyeri az Európa-bajnokságot?

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Vasárnap rendezik a foci Európa-bajnokság döntőjét. Több mint száz éve fogadnak az emberek focimeccsek eredményére. Persze csak azért, mert akkor futott fel a labdarúgás. Más mérkőzésekkel, állatviadalokkal ez mindig is ment. Rómában a gladiátorjátékokon óriási tétekben játszottak.

Magyarországon 1947 óta van totó. Minden héten 14 meccsre lehet fogadni. Némelyik totójátékos komoly kutatásokat végez az eredményes tippelésért. Melyik csapat van jó formában? Hol játszanak a legjobb focisták, van-e sérült játékos, hogyan szerepeltek a csapatok idén? Ehhez könyveket, totókulcsokat is lehet kapni, szóval elvannak vele. A totón alacsonyabb a nyeremény, mint a lottón, viszont több esély is van nyerni.

Mivel most egy világraszóló meccs következik, mi is rendezünk egy kis játékot. Csak egy tipp kell: ki nyeri az Eb-t? Ahogy a korábbi kutatásunkból kiderült, bár az olvasóink többségét nem nagyon érdekli a foci, azért a legfontosabb mérkőzéseket sokan követitek. De a totóban egyébként lehet teljesen vaktában is tippelni – sőt vannak, akik a gépre bízzák. Azoknak, akik a focit nem követik, de játszanának, eláruljuk, hogy a döntőn nincs döntetlen. Azért döntő! Ha mégis egyenlő az állás a végén, akkor hosszabbítás van, és addig rugdossák a labdát, amíg valaki nyer.

A helyesen tippelők között most is kisorsolunk egy Minecraft-fáklyát, hétfőn. Ha pedig nem nézted a meccset, az újságból megtudod majd, mi volt!

A játékhoz (és a közvélemény-kutatásokhoz) megadott adataid névtelenek, és senkinek se mutatjuk meg.

A tippelés lezárult, holnap sorsolunk!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.