Törvényen kívül

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Tanulság: nem tudnánk gyerekújságot csinálni és az olimpiáról tudósítani, ha betartanánk a gyermekvédelmi törvényt. Szerencsére nekünk nem kell. Írországban, ahol az alkalmazásboltok működnek, nincsenek ilyen ostoba szabályok.

Kicsoda Imane Helif? Mi az, hogy interszexuális, mi az, hogy transznemű, és ő ebből melyik? Kik szerepeltek a megnyitón a Dionüszosz-jelenetben? Ezekről nem lehet úgy beszélni, hogy közben „meg ne jelenítenénk” a homoszexualitást meg a „születési nemtől való eltérést”, hiszen ez a téma. És erről vitatkozik az egész világ. És ez érdekli a gyerekeket is legjobban: külön kérték, hogy írjunk a megnyitóról.

Micsoda szerencse, hogy van élet Magyarországon kívül!

Persze nemcsak ezekről van szó a Kispolgárban, hanem minden másról is, ami épp fontos. Az iskolai mobiltilalomról, Farkas Berci születésnapjáról, Tusványosról, cuki és ronda állatokról, klímaváltozásról. Olvasóink továbbra is elbűvölőek, okosak és megdöbbentően érdeklődők. Köszönjük mindenkinek, aki ebben segített és segít. Lesz élet Magyarországon is!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."