Tényleg létezik kék banán?

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Időről időre felbukkan, és olyankor ezrével osztják meg azt a képet a közösségi médiában, amin egy fürt élénk türkizkék színű banán látható. A kép aláírása szerint nemcsak a színe különleges ennek a banánnak, hanem az íze is. Az ugyanis állítólag a vaníliafagyira hajaz.

A Facebookon terjedő kép a kék banánról.

Ennek járt utána a USA Today című lap, ugyanis túl szépnek látszott a történet ahhoz, hogy igaz legyen. Aztán ők is meglepődtek, amikor kiderült, hogy nem teljesen hamis az, amit a kék banánról írtak.

A Blue Java nevű különleges fajta ugyanis tényleg létezik. Ez egy hidegtűrő és a betegségeknek ellenálló hibrid, ami Délkelet-Ázsiából származik. A gyümölcs 4,5-6 méter magasban terem. A banánfa levelei ezüstös-zöld színűek. Ezen fejlődik ki a fürt, amin a gyümölcsök 18-23 centi hosszúra nőnek. A banán finom nyersen és főzve is.

Viszont a Facebook-fotó és a valóság innentől nem fedi egymást.

Így néz ki a kék banán valójában. Akkor kék, amikor zöld. kép: miamifruit.org

Ugyanis a banán színe csak éretlen állapotban kékes, egészen pontosan zöldeskék. Ahogy érik a gyümölcs, úgy lesz egyre sárgább. Tehát az interneten terjedő képeket manipulálták, egyáltalán nem olyan élénk a színe, ahogy azt a virálissá vált fotókon látni. Ezeket a képeket azóta el is tüntette a Facebook. Az íze pedig csak nagy jóindulattal hasonlít a vaníliafagyihoz. Az egyik hozzászóló szerint inkább olyan „pudingszerű”.  (usatoday.com)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.