Sztárok, akik híresek arról (is), milyen kedvesek a rajongóikkal

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Attól, hogy valaki világhírű, még nem ragyognak körülötte fényes csillagok, ha leszalad a boltba. Már ha leszalad, és nem mások csinálják ezt meg helyette. De vannak sztárok, akik rettenetesen bunkók tudnak lenni a rajongóikkal, ha véletlenül összefutnak velük. És vannak olyanok is, akiknek az arcát hiába ismeri mindenki a világon, ugyanúgy viselkednek, mint mindenki más. Vagy legalábbis igyekeznek szerények és kedvesek maradni. Néhány A-listás sztár igen magas szinten űzi ezt a sportot.

A legtöbb „legkedvesebb híresség” listát a Mátrix- és a John Wick-filmek sztárja, Keanu Reeves vezeti. Nem véletlenül. Szinte már mém lett abból, hogy bárhol is bukkan fel a világban, mindig van valamilyen váratlan jócselekedete. Talán csak kiscicákat nem mentett még magas fákról.

Fotó: Wikipedia
  • De filmezték már le a New York-i metrón utazva, ahol átadta a helyét egy nehéz táskát cipelő utasnak.
  • Egyszer vett már fagylaltot csak azért, hogy aláírhassa a blokkot egy fiatal rajongójának, aki autogramot akart kérni tőle.
  • 2019 márciusában egy Los Angelesbe tartó repülőgép, amelyen Reeves is utazott, kényszerleszállást hajtott végre. A színész nyugtatgatta az utasokat, és fotókat készített velük. Miután segített megszervezni a csatlakozást, útközben Kaliforniáról szóló tényekkel szórakoztatta az utasokat, és még countryzenét is játszott a telefonjáról.
  • A színész hatalmas összegeket adományoz gyermekkórházaknak, és egy alapítványon keresztül rengeteg pénzt küldött már a rákkutatással foglalkozó tudósoknak is.
  • Reeves a Mátrix legutóbbi részének forgatása után minden kaszkadőrnek Harley-Davidson motorokat vásárolt, hogy megköszönje nekik a kemény munkájukat.

A Taylor Swift-rajongás egyesek számára érthetetlen, míg mások számára teljesen egyértelmű. Ebben a cikkben hosszabban is foglalkoztunk azzal, hogy az énekesnő milyen szoros érzelmi kötődést alakított ki a rajongóival, akiknek külön neve is van: Swifties. De az érzelmeken túl az énekesnő a gyakorlatban is sokat tett a rajongóiért.

iHeartRadioCA / Wikipedia
  • A COVID-19 járvány kezdetén Swift több ezer dollárt adományozott azoknak a rajongóknak, akik nyilvánosan is kifejezték, hogy a vírus miatt milyen súlyos anyagi helyzetbe kerültek.
  • 2017-ben, a Reputation című album megjelenésekor 100 angliai rajongót lepett meg a saját otthonában. A közös zenehallgatás után fotózkodni is lehetett Swifttel.
  • Amikor az énekesnő megtudta, hogy az egyik 16 éves rajongója súlyos csontritkulással küzd és pénzt gyűjt a neten az orvosi számlái kifizetésére, utalt neki 10 ezer dollárt. Egyszer egy torontói diáklány 5 ezer dolláros diákhitelét fizette be.
  • Swift több mint 2000 különleges vendéget, köztük árva és/vagy állami gondozásban lévő gyerekeket hívott meg az egyik turnéja utolsó főpróbájára. Nemcsak a koncertélményt adta nekik, órákig beszélgetett velük és még egy pizzapartit is tartottak együtt.
  • Egy 13 éves arizonai rajongó szeretett volna elmenni Swift 2018-as koncertjére, de nem sokkal előtte baleset érte és súlyos égési sérüléseket szenvedett. Az esetről hallva Swift még a kórházban is meglátogatta a kislányt, és megígérte, hogy a következő koncerten találkoznak. 2023-ban, amikor Swift újra ott lépett fel, és négy ingyenjegyet küldött a kis rajongónak.

Hollywood egyik legragyogóbb csillaga, Tom Hanks a való életben is rendkívül szimpatikusan viselkedik. Többször is belefutott már civil esküvőkbe, visszaadta valakinek az elveszett iratait, és egy kis rajongója segítségére sietett a koronavírus-járvány idején.

Dick Thomas Johnson / Wikipedia
  • 2015-ben a Fordham Egyetem egyik diákjának a személyi igazolványát találta meg futás közben. A Twitteren megüzente a hallgatónak, hogy ha szüksége van rá, bátran szóljon és az irodája elküldi neki az okmányt.
  • 2008-ban az Angyalok és démonok című Hanks-filmet forgatták Rómában, a Pantheonban. De egy menyasszonynak meg kellett várnia, hogy befejeződjön a forgatás, mert csak azután kezdődhetett el az ő esküvője. Tom Hanks cserébe az oltárhoz kísérte utána.
  • Az esküvői látogatások ezzel nem értek véget. 2016-ban, szintén futás közben egy friss házaspárral állt meg szelfizni a Central Parkban. 2021-ben egy másik esküvőt is megtisztelt a jelenlétével, akkor egy kaliforniai ceremóniába futott bele.
  • Hanks a veterán katonák támogatásának szószólója, de rengeteg jótékonysági szervezetet is támogat, többek között egy gyerekek egészségével, egy AIDS-szel és egy rákkutatással foglalkozó alapítványt.
  • 2020-ban, amikor kitört a koronavírusjárvány, a színész írógépet küldött egy 8 éves Corona nevű kisfiúnak, akit a társai zaklattak a neve miatt. A levélben megírta, hogy a kisfiú bátran tekinthet rá a barátjaként.

Neked ki a kedvenc hírességed? Ha lehetne, kivel találkoznál szívesen? Írd meg nekünk a belső üzenetküldőben!

Források: Business Insider, Prestige Online.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.