Szörnykoalák tartják rettegésben a turistákat Ausztráliában

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ha Ausztráliába látogatsz, ne csodálkozz, ha a helyiek óva intenek majd a vérkoalától. A cuki, lomha erszényes mackó ragadozó rokonáról van szó. A szörny akkora, mint egy nagyobb kutya, és a fákon élve lesi, mikor ugorhat rá áldozatára. Ezért az angolban a drop bear nevet kapta. Magyar neve nincs, de ha van ötleted, írd meg nekünk! Bukómedve? Ugrómedve? Pottyanó medve? Az állat akár nyolc métert is zuhanhat, ez pedig pont elég ahhoz, hogy a gyanútlan embert kiüsse, majd szétmarcangolja. Az ausztrálok mind váltig állítják majd, hogy ismernek valakit, aki épphogy megúszta a támadást. És megpróbálnak meggyőzni majd arról, hogy óvatosan járj az erdőben.

Más országokban is vannak szörnylegendák, a Loch Ness-i szörnyről, a Molyemberről, és a chupacabráról már írtunk is nektek. Viszont a szörnykoala létezését egy ausztrál sem hiszi el. Csak azért él a legendája, mert az ausztrálok vicces népek, és szeretik ezzel ijesztgetni az idelátogatókat. Szerintük nagyon mulatságos, ahogy a külföldiek idegesen nézegetik a fákat, amikor kirándulnak.

Kép: Facebook/AusInTheUS

A mókába ráadásul beszállt az Ausztrál Múzeum is, aminek a honlapján külön ismertetőben részletezik a vérkoalák megjelenését, szokásait és veszélyeit. Ráadásul latin nevet is kapott. A Sydney-ben található múzeumban saját kiállítást is szerveztek a szörnynek, ahol olyan tárgyak láthatók, amik „talán a vérkoalához köthetőek.”

A rémet egyébként részletesen leírta a National Geographic című tudományos magazin ausztrál kiadása is. Ebben hosszan elemezték azt, hogy miként képes felismerni a vérkoala az ausztrál akcentust, így miért nagyobb az esélye annak, hogy turistákra támad. A cikk 2013. április elsején jelent meg.

És van néhány ausztrál híresség is, aki benne van a mókában. 2018-ban a Marvel filmek sztárját, Chris Hemsworth-t kérdezték arról, hogy mit javasol azoknak, akik el akarják kerülni a vérkoalával való találkozást. „Hozzanak ernyőt!” – tanácsolta a Thort is alakító színész. (cnn.com)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.