Szoboszlai Dominik biceg, az ausztrál mérges kígyó sziszeg – híradó 

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ismét a miskolci adventi villamos lett Európa legszebbje. A borsodi, mesevilágra emlékeztető jármű már hetedik alkalommal nyert a versenyen, ezzel pedig lehagyta többek között Belgium, Csehország, Szlovákia, Ausztria, Lengyelország, Németország és Horvátország villamosait is. (Miskolc Városi Közlekedési Zrt.)

MKV Zrt. / Facebook

2025 szeptemberétől a tankerületek megtehetik majd, hogy „egy bizonyos határon belül” csökkentsék azoknak a pedagógusoknak a bérét, akik az úgynevezett teljesítményértékelésen rossz eredményt értek el. Az ötlet korábban is felmerült már pletykaszinten, de csak pénteken derült ki, hogy tényleg megvalósítják. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy bármelyik tanárod fizetését csökkenthetik az értékelés miatt, még akkor is, ha szerinted ő a legjobb a világon. (Népszava)

Az egyik legnagyobb tanárszakszervezet, a Pedagógusok Szakszervezete szerint a kormány korábban megígérte, hogy nem játszanak majd a tanárok fizetésével, és most úgy vélik, hogy „a szemükbe hazudtak.” A PSZ azt nyilatkozta, hogy az értékeléstől függő fizetéssel az igazgatók megbüntethetik azokat a tanárokat, akik szerintük nem viselkedtek megfelelően, például sztrájkba léptek vagy egy jobb oktatásért tüntettek. (Népszava)

Szoboszlai Dominiknak megsérült a combja a hétfői Newcastle elleni mérkőzésen, ezért kihagyja a Liverpool következő két kupameccsét. Jürgen Klopp edző szerint a magyar válogatott csapatkapitányának nincs nagy fájdalma, de kicsit gyógyulnia kell, hogy a pályára léphessen. A Liverpool vasárnap az Arsenal vendége lesz, jövő szerdán pedig a Fulhamet fogadja. (MTI)

Mérges kígyót találtak egy nyilvános WC-ben Ausztráliában. Tennille Banks kígyóbefogót a Goondiwindi nevű városka egy nyilvános vécéjéből hívták fel, abban ugyanis egy foltos fekete kígyó tekergett. A szakember kihalászta az állatot a vécécsészéből és egy zacskóba dobta, majd később szabadon engedte a vadonban. (BBC)

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."

Elítélt ex-pártelnök, „rémisztő” ukrán győzelmi terv – híradó

Izrael megölhette a Hamász vezetőjét, fóliázott könyvek. És vadmacskák!