Szikrázott az ország és verekedtek az emberek szilveszter éjjelén

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Hiába mondja el a rendőrség, a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem minden szilveszter előtt a legfontosabb tudnivalókat, mindig vannak olyanok, akik a szabályokat megkerülve veszélybe sodorják a saját életüket vagy másokét.

Az új esztendőre átfordulva több mint 3000 embert kellett ellátniuk a mentőknek: közlekedési balesetekhez, verekedésekhez és tűzesetek sérültjeihez riasztották őket. Több mint kétszáz ember olyan részegre itta magát, hogy kórház lett a vége a bulinak. Közülük 28-an kiskorúak voltak.

Magyarországon tilos tűzijátékbombát és petárdát használni, azok ugyanis rendkívül veszélyesek. Tizenöt embert mégis elfogott a rendőrség, amiért ilyen eszközöket használt. Tizennégy ember pedig kéz-arc-és szemsérüléseket szenvedett a durrogtatás alatt. A tiltott eszközök 34 tűzesetet okoztak az országban. Legtöbbször azért, mert kigyulladt egy kuka, vagy a tűzijátékok maradványai lobbantak lángra.

Pixabay

A durrogtatás miatt azok is szenvedhetnek, akiknek esze ágában sincs tűzijátékot használni. Kiskunhalason egy lakóház tetejére valaki petárdát dobott. Szerencsére nagy baj nem történt, csak kicsit megolvadt a tető. Sárváron valaki tűzijátékot dobott be egy hetedik emeleti lakás ablakán. A lakók eloltották a tüzet, mire a tűzoltók kiérkeztek.

Szilveszter napján egyébként összesen 204 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, ezek közül 143 esetben ki is mentek a tűzoltók.

A budapesti Vörösmarty téren létrehoztak a hatóságok egy kordonnal elválasztott területet, ahol bárki felhasználhatta a korábban megvásárolt tűzijátékát. Más kérdés, hogy a buli nem sikerült túl jól, néhány tűzijátékdarab ugyanis eltévedt és a tömegben robbant fel, de szerencsére senki nem sérült meg súlyosan a nagy bumm alatt.

Szilveszterkor az állatokra is figyelni kell, ugyanis nagyon sok kedvenc fél a durrogtatástól. A tűzoltók két bajba jutott állatnak is segítettek. Törökszentmiklóson egy kutya a kerítésen akadt fent, Bajóton pedig a kútba esett egy másik állat, és beszorult a lába. A tűzoltók őt is kimentették.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."

Elítélt ex-pártelnök, „rémisztő” ukrán győzelmi terv – híradó

Izrael megölhette a Hamász vezetőjét, fóliázott könyvek. És vadmacskák!