Szép jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Lenke, Laborc és Brigitta ünnepli ma a neve napját, boldogat nekik!

A napokban hidegfront lesz, ami azt jelenti, hogy hideg levegő érkezik. Vagyis lejjebb megy majd a hőmérséklet. Na hideg azért nem lesz, de élhetőbb hőmérséklet igen, olyan 28 fok körüli általában. A frontok sajnos sokakat megviselnek, fejfájást, figyelemzavarokat okozhatnak. Komolyabb betegségben szenvedőknél pedig még csúnyább dolgokat. Érdemes ilyenkor kicsit körültekintőbben közlekednünk, mert lehet, nem lesz a legjobb a reakcióidőnk.

Ma egy jó kis nyári cikkel jövünk. A balatoni és strandkajákon belül a hekkről írunk nektek. Vagyis arról, honnan kerül ez a hal a Balatonhoz, és mitől lett ilyen népszerű. És miért nem a mi tavainkból kifogott halakat esszük? Erre is válaszolunk.

Ha már strandkaják, a hekken kívül a fagyi, a lángos, a hot dog, a hambi és a főtt kukorica a legnépszerűbbek. Utóbbinak egyébként nagyon sok más neve is van, például málé vagy tengeri. És végül is a Balaton a magyar tenger, jó helyen van ott!

A hekktörténelmen kívül kisebb cikkekkel és a közkedvelt híradóval is jövünk.

Legyen szép napotok!

(Kiemelt kép: a balatonfüredi Yacht Club 1950-ben. Forrása: Fortepan/dr. Ember Károly)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.