Sünátkelőhelyeket avattak Angliában

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Négy sünátkelőhely-táblát avattak fel a londoni Old Malden városrészben, miután kiderült, hogy a környéken rengeteg sün lófrál. A piros háromszög alakú táblán egy sündisznó van, ezzel a figyelmeztető felirattal:

sünök keresztezik az utat!

A szakértők szerint évente mintegy 150 ezer sünt ölnek meg az Egyesült Királyság útjain. A tábláktól azt remélik, hogy segítenek majd az autósoknak és a gyalogosoknak abban, hogy óvatosabban közlekedjenek és odafigyeljenek az úttesten átkelő sünökre a környéken.

Fotó: Unsplash

A hivatalos közúti jelzést a közlekedési minisztérium is jóváhagyta. Nehéz megbecsülni a sünök számát az országban, de a természetvédők szerint az elmúlt években jelentősen csökkent a számuk. Egy állatvédő szervezet szerint a vadon élő sünök száma kevesebb mint egymillió. Ötven évvel ezelőtt ez a szám még 36 millió volt.

Más városokban is helyeztek ki korábban nem hivatalos útjelző táblákat, de a mostaniaktól az Old Maldenben lakók azt remélik, hogy az emberek jobban figyelnek majd a sünökre. (Good News Post, CBBC, Channel 5 News)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Előző cikk
Következő cikk

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.