Semmittevésverseny? Dél-Koreában ilyen is van!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Május közepén több mint 100 ember gyűlt össze Szöulban, Dél-Korea fővárosában, hogy ne csináljon semmit. Ez komoly kihívás volt, ugyanis a dél-koreai társadalom annyira versengő, hogy a semmittevés szinte már kiveszett belőle. A versenyzők csöndben ültek, a bírák pedig azt figyelték, ki tud meglenni 90 percig anélkül, hogy elaludna, beszélgetne vagy csak ránézne a telefonjára. Közben figyelték a résztvevők pulzusát is. A bámészkodók megszavazhatták, hogy ki a tíz kedvenc versenyzőjük. Az nem derült ki, hogy mindezt milyen alapon döntötték el. Viszont a győztes ebből a tíz emberből került ki. Az nyert, akinek közülük végig a legstabilabb volt a pulzusszáma.

A versenyzők egyike Kvak Jun-gi kétszeres olimpiai ezüstérmes gyorskorcsolyázó volt. Az olimpikon elmondta, azért nevezett be, mert az elmúlt 30 évben nem tudta rendesen kipihenni magát.  „Azt hallottam, hogy ez a hely az, ahol legalább ennyi időre kitisztíthatom az elmémet és pihenhetek végre. Ezért úgy jöttem ide, hogy azt gondoltam: hú, ez az, amire óriási szükségem van.” Kvak Jun-gi egyébként a harmadik legjobb semmittevőnek bizonyult a verseny során.

A versenyre több mint 4000-en jelentkeztek. A kiválasztott 117 versenyző közül a legfiatalabb 8, a legidősebb 60 éves volt. Sokan azt mondták, hogy ez a verseny segített nekik abban, hogy végül felépülhessenek a kiégésből és a stresszből. Egy olyan országban, ahol a jó tanulmányi eredmény és a munka óriási nyomást rak az emberekre, ezek szerint tényleg szükség volt erre.

Az idei volt a tizedik ilyen verseny, amit egy Woopsyang néven emlegetett képzőművész alapított, miután kigyógyult a súlyos kiégéséből. A versenyt egyébként művészeti előadásnak fogja fel. A győztes idén egy 35 éves nő lett, aki August Rodin A gondolkodó című szobrának mását kapta meg trófeakánt. A szabadúszó műsorvezetőként dolgozó Kvon Szo-a elmondta, szerinte a semmittevés jót tesz a testi és lelki egészségnek, segít pihenni, épp ezért az embereknek többet kellene ezt gyakorolni.  (cnn.com)

A győztesnek járó trófea. Forrás: spaceoutcompetition.com

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.