Rövid haja miatt cikizték a francia szépségkirálynőt

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Teljesen bizarr vita alakult ki az idei Miss Franciaország győztese körül.

A 20 éves Eve Gillest többmillió néző előtt koronázták meg, azzal pedig történelmet írt, hogy ő az első, aki rövid, pixie frizurával lett szépségkirálynő a verseny 103 éves történetében.

Ez vágta ki a biztosítékot egyes nézőknél, akik azt, hogy egy rövid hajú nő lett a győztes, a woke kultúrának tudták be. „A verseny már nem a szépségről, hanem a másság elfogadásról szól, ez inkább egy woke-verseny volt”. „Egyáltalán nem olyan, mint amilyennek egy Miss Franciaországnak lennie kellene.” – Ilyen és ehhez hasonló kommentek árasztották el a közösségi oldalakat. Voltak, akik nem is a haján, hanem azon háborodtak fel, hogy Eve-nek szerintük fiús, androgün (olyan személy, aki külsejében, megjelenésében is kombinálja a nőies és férfias vonásokat) teste és fellépése van.

A versenyben a szavazatok felét a nézők, másik felét a zsűri pontjai adják. A nézők Eve-et a harmadik helyre tették, de a zsűri felrepítette a dobogó tetejére.

A vita csillapításába még politikusok is beszálltak, akik gratuláltak a győztesnek.

Eve egyébként azt nyilatkozta, hogy minden nő más és egyedi, senkinek nem szabad hagynia, hogy mások mondják meg, hogyan nézzen ki. A győztes azt is elmondta, hogy tinédzserként is csúfolták teste miatt, így sajnos megszokta. Kiskora óta arról álmodott, hogy szépségkirálynő legyen, és most nagyon örül. (NYPost)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."

Elítélt ex-pártelnök, „rémisztő” ukrán győzelmi terv – híradó

Izrael megölhette a Hamász vezetőjét, fóliázott könyvek. És vadmacskák!