Rókának öltözött állatvédők gondozzák az árva rókákat

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Egy amerikai vadvédelmi központ kifejlesztett egy módszert, amellyel megakadályozható, hogy egy árva újszülött róka túlságosan hozzászokjon az emberekhez.

A módszer az, hogy rókának öltöznek.

Ez nem vicc. A központ nemrég közzétett egy videót, amelyen az egyik munkatársuk egy óriási rókamaszkban etet egy apró nőstényrókát. Amellett, hogy a maszk nagyon cuki, a szakemberek ezzel próbálják megelőzni a „bevésődést”. A bevésődés az folyamat, amikor az állatok röviddel a születésük után kötődést alakítanak ki az első másik élőlénnyel, aki gondozza őket.

Hogy ezt megakadályozzák, az állatvédők a fajnak megfelelő maszkot viselnek és minimalizálják az emberi hangokat.

Az apró, mindössze 80 gramm súlyú rókát február 29-én adták át a központnak. Az állatmentők először azt hitték, hogy egy macskáról van szó, de hamarosan rájöttek, hogy egy újszülött rókakölyök az, akinek a szemei még csukva vannak, és még fogai sincsenek. A maszk egyfajta vizuális akadályt képez, hogy az állatok ne tudjanak „lenyomatot” venni az emberről.

Hasonló jelmezbál előfordult már egy kínai vadállatmenhelyen is. Ott pandaruhába öltöztek a dolgozók és medveürülékkel, valamint vizelettel kenték be magukat, hogy megpróbálják kitörölni a fogságban tartott pandákból az emberi érintkezés emlékét. A központ közölte, hogy a dolgozók megpróbálják újraegyesíteni a kölyköt az anyjával.

(NBC News)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.