Rekorder lett egy Star Wars-rajongó fiatal, aki 7 óra alatt rakta ki az Ezeréves Sólyom-legót

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Mondhatni fénysebességgel döntött világrekordot az a 20 éves kanadai fiatal, aki 7 óra 36 perc 37 másodperc alatt rakta ki a Millennium Falcon, vagyis az Ezeréves Sólyom legót. A szett 75 192 darabból áll.

Ivan Yu mindig is nagy Star Wars-rajongó volt, és különösen az űrhajók, a Sólyom és a Csillagromboló tetszett neki. „Rengeteg legót gyűjtöttem és a mai napig szeretek játszani vele a szabadidőmben. Amikor néhány évvel ezelőtt piacra dobták a készletet, tudtam, hogy meg kell szereznem. Sokáig spóroltam rá, és amikor végre megvettem, találtam egy videót arról, hogy létezik világrekord a leggyorsabban összerakott Sólyom-kategóriában. Gondoltam, elég király lenne megdönteni a rekordot” – nyilatkozta.

Ivan Yu előtt Luke Chapmané volt a világrekord, ő 10 óra 21 perc alatt építette fel a legót még 2021-ben. Korábban – az első, aki felállította a rekordot – Joshua LaFrance rakta össze a szettet 21 óra 36 perc alatt.

A 20 éves fiatalember köröket vert mindkét korábbi rekorderre. Ivan Yu a rekordkísérlet előtt néhány kisebb készleten gyakorolt és elemezte Chapman és LaFrance stratégiáját is. Még csak 30 perce dolgozott a rekordon, amikor rájött, hogy elfelejtette elforgatni a szettet és egy csomó legódarabot rossz helyre rakott. De úgy döntött, hogy nem adja fel, és végül így is nagyon hamar összerakta a készletet.

LEGO

A fiatal szerint az építés nagyon szórakoztató volt, és annyira beleélte magát a dologba, hogy a hét és fél óra csak úgy elrepült a számára. Más kérdés, hogy az ujjai és a háta nagyon fájt a rekordkísérlet végén. „Ha még egyszer megpróbálkozom ilyesmivel, valószínűleg szükségem lesz egy magasabb asztalra, ami mellett állva építhetek.”

Ivan Yu legója most az íróasztala mellett van kiállítva, hogy mindig büszkén nézegethesse. A jövőben szeretne még néhány legórekordot megdönteni.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Előző cikk
Következő cikk

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.