Plüssjátékon nevelkednek az árva oposszumok

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Néhány hete bejelentés érkezett az egyik amerikai állatmentő szolgálathoz, hogy az út szélén sérült oposszum van. Valószínűleg egy autó gázolta el az állatot. Amikor a szakemberek a helyszínre siettek, már nem tudtak segíteni rajta. Viszont az is rögtön kiderült, hogy az állat nem volt egyedül. Az elgázolt oposszum mellett egy egész alomnyi néhány hetes bébi reszketett. Az állatvédők rögtön begyűjtötték a rémült és átfázott kicsiket, és biztonságos helyre szállították őket.

A bébioposszumok szerencsére egészségesek voltak. Viszont valamivel pótolni kellett az anyjukat. Az oposszumok nagyon kicsik, amikor világra jönnek, nagyjából két hónapos korukig az erszényben fejlődnek. Azután is az anyjuk hátába csimpaszkodva élnek. Nagyjából négyhónapos korukra tudnak önállóan vadászni és élelmet keresni.

Facebook/NewhouseWildlifeRescue

Így a kis erszényeseknek egy plüssjátékkal pótolták a mamájukat, amire nagyon gyorsan felmásztak és úgy tűnik, nagyon jól érzik rajta magukat. Az állatvédők cuki videókat is készítettek, amiket a Facebookon lehet megnézni és amiből kiderül, mit csinálnak egész nap a bébik. Ezen a linken ti is bekukucskálhattok a picikhez, akik gyorsan fejlődnek a plüssmama mellett. Nemsokára pedig akkorák lesznek, hogy szabadon is lehet majd engedni őket. (thedodo.com)

Kiemelt kép: Facebook/NewhouseWildlifeRescue

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.