Pert nyert Harry herceg, továbbjutott a Fradi – esti híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

A Fiorentina elleni döntetlennel (1-1) továbbjutott az FTC (Ferencvárosi Torna Club, Fradi) a Konferencia-liga F csoportjából. A Fradi gólját Kristoffer Zachariassen lőtte, a firenzeiek ét Luca Ranieri. Az eredmény alapján a Fiorentina csoportelsőként a márciusi nyolcaddöntőbe lépett, míg a magyar bajnoknak másodikként februárban játszania kell a 16 közé jutásért.  (MTI)

Forrás: MTI
Forrás: MTI

Harry herceg pert nyert a brit Mirror Group Newspapers, a – többek között – The Daily Mirror bulvárlap tulajdonosa ellen. A brit Felsőbíróság úgy ítélte meg, hogy Harry és ismerősei telefonbeszélgetéseit rendszeresen lehallgatták 2006 és 2011 között. A Mirror Group így kénytelen volt bocsánatot kérni a történtekért és 140 600 font (azaz 61 millió forint) megfizetésére is kötelezték. (BBC)

Két hét alatt kilenc ember halálát okozta a budapesti fagy – írja a 24.hu. Mindnyájukat közterületen találták meg, kihűlésben hunytak el. Hat embert nem sikerült azonosítani, így hozzátartozókat sem tudnak értesíteni. A hatóságok felhívták a figyelmet, hogy ha életveszélyben lévő, kihűlés közeli emberrel találkozunk, hívjuk a 112-t!

Megtaláltak egy hat éve eltűnt brit tinédzsert Franciaország déli részén. Alex Battyt még 2017-ben, 11 éves korában vitte nyaralni Spanyolországba édesanyja és nagypapája. A fiú szülei nem éltek együtt, édesanyjának pedig nem volt felügyeleti joga.
A ma 17 éves Alexet Toulouse közelében vette fel éjszaka az út mentén egy francia motoros, akinek kérdésére a fiú elmondta, hogy édesanyja évekkel korábban elrabolta. Először Marokkóba vitte, utána Spanyolországban bujkáltak, majd két éve érkeztek Franciaországba, ahol egy vallásos közösségben éltek. Alex elmondása szerint már négy napja gyalogolt, megszökött a közösségből, és próbált visszatérni Angliába nagymamájához. A BBC szerint a család videóchaten keresztül megerősítette a fiú személyazonosságát, Alex nemsokára hazatérhet Angliába. (Forrás: CNN)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.