Öt érdekesség Cristiano Ronaldóról

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Az egyik legismertebb focista, Cristiano Ronaldo nemrég bejelentette, minden bizonnyal ez volt az utolsó Európa-bajnoksága. A portugálok még most is játékban vannak az Eb-n, és olvasói levélben is kértétek, írjunk pár érdekességet Ronaldóról. Ennek eleget téve hoztunk pár olyan infót, amit nem biztos, hogy tudtatok róla:

1. Ronald Reaganről kapta a nevét

Maga a focista mondta még korábban egy interjúban, hogy szülei az egykori amerikai elnök, Ronald Reagan után nevezték el. Azért, mert tetszett nekik a neve, de Ronaldo apja kedvelte is Reagant még azelőtt, hogy színészből elnök lett.

2. 15 évesen szívműtétje volt

Gyerekként tachycardiája volt, ami a megszokottnál gyakoribb szívverést jelent. Azt nem tudni pontosan, mi okozta nála, csak azt, hogy meg lehetett műteni, hogy megoldják a problémát. Egynapos műtét volt és hamar felépült. Egy interjúban azt mondta, nagyon félt attól, hogy emiatt nem focizhat, de szerencsére a műtéttől teljesen rendbe jött.

3. Múzeuma is van

A Museu CR7 egy múzeum, amit Ronaldo trófeáinak szenteltek Madeirán. A trófeákon kívül gyerekkori és mostani képeit, labdáit is kiállították. Ronaldo ezen a portugál szigeten született.

Nem mellesleg a madeirai repülőteret is átnevezték róla, Cristiano Ronaldo nemzetközi repülőtérnek hívják.

4. Szerelmét egy boltban ismerte meg

Ronaldo családja. Forrás: Instagram
Ronaldo családja. Forrás: Instagram

Ronaldo egy Gucci boltban ismerte meg szerelmét, a spanyol Georgina Rodriguezt. Georgina eladóként dolgozott, amikor Ronaldo bement a boltba. Ennek már sok sok éve és öt gyereket nevelnek együtt. Ebből 2 közös, az első fia, Cristiano Jr. és egy ikerpár béranyáktól születtek még azelőtt, hogy Georginával egy pár lettek volna. A béranya az, aki fizetségért egy másik személynek vagy párnak gyermeket hord ki a testében. Nagyon sok helyen ez nem legális.

Rekorder

Összesen 118 gólt lőtt eddig a portugál válogatottban, ezzel pedig a legtöbb gólt lövő nemzetközi játékos lett az aktív futballozók között.

(Kiemelt kép: Wikipédia)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.