Öt dolog, amit a kutyád utál

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Tudjuk, hogy a kutyák a macskákkal ellentétben társasági lények, akik imádnak nyalizni a gazdinak. Nagy részüknek nem kell könyörögni egy kis szeretetért, extrém módon hűségesek, függnek tőlünk, és emiatt azt is hihetjük, hogy bármi, amit csinálunk, az jó nekik.

De ez nem így van, legalábbis erre figyelmeztetnek amerikai állatorvosok egy cikkben.

Forrás: Unsplash
Forrás: Unsplash

Felsoroltak pár olyan dolgot, amit a kutyák valójában utálnak, és nem, ebben nincs benne a kötelező állatorvosi látogatás, amit, hát tök egyértelmű, hogy nagy részük utálja.

  1. Ha nem vesszük figyelembe a határaikatmint az emberek, a kutyák sem szeretik, ha mindig abajgatják őket. Ha éppen alszanak, esznek, te meg odamész és elkezded ölelgetni, puszilgatni, az neki nem biztos, hogy jó lesz. És a kutyáknál is lehetnek olyan testrészek, amiket kifejezetten nem szeretnek, ha fogdosunk, és látszani is fog rajtuk. Remélhetőleg nem agresszívan, de tudtunkra adja, hogy ezt most hagyjuk. Vegyük figyelembe az ő határaikat is.
  2. Erős illatok – a kutyák szaglása nagyon kifinomult, tíz- vagy százezerszer erősebb, mint az embereké. Így az orrukat használják sokszor arra, hogy bizonyos dolgokat vagy embereket beazonosítsanak. A nagyon erős bűzök, szagok irritálhatják a kutyákat, és idegesek lesznek tőlük.
  3. Ignorálás – már említettük, hogy a kutyák társasági lények, utálják, ha sokáig egyedül hagyjuk őket, vagy azzal büntetjük, hogy nem vesszük őket figyelembe. Teljesen beszorongnak tőle, akár be is pánikolhatnak. Ha kutyád lesz, akkor azzal számolnod kell, hogy foglalkoznod kell vele. Minden egyes nap.
  4. Ha rájuk erőszakolunk más állatokat, embereket – a kutyák is, mint az emberek, lesz, akit kedvelnek, és lesz, akit nem. Így rájuk erőszakolni, hogy játsszanak egy másik kutyával vagy emberrel, akit ők nem kedvelnek, agresszióba torkolhat, és felesleges idegességet okoz az állatnak. Ha nem kedvel valakit a kutyánk, fogadjuk el.
  5. Öltöztetés – nagyon kevés kutya az, amelyik elviseli, szereti, ha ruhába öltöztetik. Bár nagyon cukin néznek ki, a kutyáknak nem természetes, hogy ruhában legyenek. Az evolúció gondoskodott bundáról és szőrről nekik. A ruha korlátozhatja a mozgásban, sőt, egyes állatorvosok azt is megfigyelték, hogy a kutyák is tudnak szégyellősek lenni, és sokszor, amikor beöltöztetik őket, szégyenkeznek. Szerintük a kutyák a legjobb esetben is csak elviselik a beöltözést, szeretni nem szeretik. (Southerncrossvet.com)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.