Őrült mutatvány: mozgó vonaton tekert végig a bringás

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Elképesztő mutatványt hajtott végre a világ egyik legjobb bringása: a lengyel Dawid Godziek volt az első a világon, aki mozgó vonaton, kocsiról kocsira ugratva tekert végig a biciklijével.

Ezt semmiképp se próbáld ki csak úgy, mindenféle gyakorlat nélkül. Godziek is úgy indult neki ennek a mutatványnak, hogy évekig gyakorolt előtte. Ráadásul ő korunk egyik legeredményesebb kerékpárosa is, 2024-ben például ő nyerte a mountain bike világbajnokság slopestyle versenyét.

A nyakatekert mutatványhoz egy vonat tíz kocsiját ugratókká alakították át a bátyjával, Szymonnal. Ezek szélessége adott volt, a pálya mindössze 2,7 méter volt széltében. Ezen a meglehetősen keskeny pályán nemcsak a vonat mozgásával, hanem az oldalszéllel is számolni kellett. A „pálya” 23 km/óra sebességgel mozgott, Godzieknek is el kellett érnie ezt a tempót, miközben repült, pörgött, szaltózott a bringájával.

És mivel itt egy bármilyen pici tévedés a biciklis életébe kerülhetett volna, ezért nem véletlen, hogy több százszor elgyakorolta a mutatványt az álló vonaton, mielőtt élesben megcsinálta volna ugyanazt a mozgó járművön.

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Előző cikk
Következő cikk

Mi ez az egész Ozempic-botrány?

Celebek és átlagemberek is az egészségükkel játszanak a fogyásért.

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!