Orrfütyülésben döntött világrekordot egy kanadai nő

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

De tényleg, ez nem elírás! Az orrfütyülés, vagyis orral fütyülés valóban létezik, és most már világbajnoka is van. A kanadai Mississaugában született LuLu Lotus 44,1 decibeles hangot tud kiadni az orrával. Vagyis az ő „orrsípja” szól a legmagasabban a világon. Egy átlagos fütyülés (a szánkon keresztül) egyébként 15-től 30 decibelig tart.

LuLu először hétéves korában jött rá, hogy igen szeszélyes dallamokat tud létrehozni az orrával. Természetesen gyerekként nem tudta megállni, hogy a fura hanggal ne szívassa folyamatosan a tanárait és az osztálytársait. Időnként, ha sípolt egyet, mindenki igyekezett megfejteni, hol lehet a titokzatos hang forrása. Egyszer az egyik tanár még a folyosóra is kiment, mert azt hitte, onnan jön a sípolás.

LuLu a torokizmai segítségével szabályozza az orrán kiáramló levegőt. Nemrég azt nyilatkozta, hogy miután látott egy dokumentumfilmet Steve Aokiról, aki a legtöbbet utazó zenészként döntött rekordot, elhatározta, hogy ő is felállítja a maga világrekordját. 2022 nyarán ezért egy csúcstechnológiás hangstúdió segítségét kérte.

Ahhoz, hogy a személyzet megmérhesse és rögzíthesse LuLu orrhangját, egy bonyolult és drága precíziós kütyüre volt szükség. A stúdióvezető szerencsére felajánlotta a nőnek, hogy ingyen felveszi a rekordsípolást.

LuLu végül rendkívül magas hangot tudott kipréselni az orrából, a Guinness Rekordok irodája pedig hitelesítette is a teljesítményt. A „bajnok” nagyon örült, hogy elnyerte a címet. Öt- és hatéves fiai azt mondták neki, hogy egyszer ők is szeretnének rekordot dönteni orrfütyülésben. Mivel egyikük örökölte is édesanyja furcsa tehetségét, könnyen lehet, hogy ez valóra is válik.

LuLu a későbbiekben szívesen megpróbálkozna egy még hangosabb füttyrekorddal. Egyelőre azonban élvezi a felhőtlen boldogságot, amiért beírta magát a Guinness Rekordok könyvébe.

Kiemelt kép: Guinness World Records

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Előző cikk
Következő cikk

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.