Óriási buli volt az olimpiai megnyitó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Rendhagyó ünnepséggel kezdődött a párizsi olimpia pénteken este. A négyórás előadást most nem egy stadionban tartották, hanem a Szajna folyó partján és magán a folyón.

A sportolók hajókon vonultak fel, eközben pedig a rendezők igyekeztek mindent megmutatni Franciaországból. Ebben szerepelt történelem, sport, kultúra, forradalom, robotok, Franciaország nem fehér bőrű lakói, metálzene és szinte minden, aminek köze van Párizshoz. És természetesen melegek és transzneműek is, hiszen az LMBTQ kisebbség is a Francia Köztársaság része.

A megnyitón a sportolókon túl olyan világsztárok jelentek meg, mint Lady Gaga vagy Celine Dion, aki a Szerelem himnusza című dalt énekelte el. Az Eiffel-torony nagyszabású lézershow központja volt.

A megnyitó és a versenyek képeit az olimpia Instagram-oldalán nézegethetitek.

A játékokat hivatalosan a francia elnök, Emmanuel Macron nyitotta meg.

A meleg szereplők miatt egyesek bírálták a rendezvényt. A francia jobboldal és különféle papok mellett Orbán Viktor magyar miniszterelnök is megjegyzést tett az ünnepségre. Azt mondta, sértve érezte magát attól, amit látott.

Magáról az olimpiáról itt olvashatsz részletesen. Arról pedig, hogy miért nem Budapesten tartják, itt írtunk korábban.

Kiemelt kép: Sportstar / Youtube

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.