Olcsó műhúsnak milyen a leve?

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Az olaszok nem kérnek a műhúsból, Olaszország ugyanis betiltotta a mesterségesen, laborban növesztett húsok gyártását és forgalmazását is. (Korábban már írtunk a nyomtatott húsokról, de az nem ugyanez a technológia.) Ezek legnagyobb előnye, hogy a hús előállítása nem szennyezi annyira a környezetet. A műhús növényi alapanyagokból készül, amik jóval olcsóbbak és az előállításuk is fenntarthatóbb.

Viszont épp ezért azt eredményezné, hogy nem éri majd meg igazi húst venni, ezért a hústermelők elvesztenék a vevőiket, és tönkremennének. Olaszország ezt akarta megelőzni a műhús betiltásával. Mindezt ráadásul még azelőtt, hogy az Európai Unióban egyáltalán engedélyezték volna azt. Szintetikus laborhúst ugyanis egyelőre csak Amerikában és Szingapúrban szabad emberi fogyasztásra felhasználni.

Pixabay

Magyarország szívesen követné az olaszokat ebben, legalábbis ezt mondta a magyar agrárminiszter nemrég. Nagy István szerint meg kell védeni a magyar gazdákat is, és támogatni kell a hagyományos vidéki értékeket. Azt is mondta, hogy nem szabad eltávolodni a természettől, és meg kell becsülni a normalitást.

Azaz fenébe a klímaváltozással, ha évezredeken keresztül jó volt nekünk az igazi hús, akkor most is jó lesz. Ezért támogatni fogják a magyar élelmiszeripart, erre pedig rengeteg pénz van már most is, de befektetőket is várnak. Azt persze lehet tudni, hogy Magyarország már rég nem tud önellátó lenni élelmiszerekből, de a cél az is, hogy ha már külföldről érkezik be áru, az feleljen meg az uniós minőségi elvárásoknak. (hvg)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.