Ők Hollywood legfelkapottabb fiatal színészei

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Míg Ryan Goslingnak, Jennifer Lawrence-nek és Emma Stone-nak főleg a mozivásznon kellett bizonyítania, az új generációs top színészeknek ennél kicsit többfelé kell figyelniük. Sorozatokban és filmekben, streaming-szolgáltatóknál és mozikban egyaránt teljesíteniük kell ahhoz, hogy arra a szintre jussanak, mint az előző „aranycsapatok”.

De nézzük, hogy kik most Hollywood legújabb és legfiatalabb kedvencei (a teljesség igénye nélkül), akikkel minden bizonnyal ti is találkozni fogtok az elkövetkező években.

Austin Butler

A 32 éves színész az Elvis című film főszerepéért kapott egy Golden Globe-ot és nagy kritikai elismerést. Ezután lett kapós a nagy producerek és rendezők között, már két nagy név is főszerepet ajánlott neki legújabb filmjében, és a Dűne: Második részben is főszereplő volt. Első nagyobb filmjében Brad Pitt mellett játszott Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywoodjában, és már ott a színész lehetséges utódjaként kezdték el emlegetni. Ami érdekes, hogy Austin egyáltalán nem aktív a közösségi oldalakon és nagyon ritkán nyilatkozik bármit, ennek ellenére sok fiatal rajong érte.

Austin fiatalon elvesztette édesanyját, aki a legnagyobb támasza volt. Ha interjút ad, róla sokat beszél.

Timothée Chalamet

Forrás: Imdb
Forrás: Imdb

Őt talán nektek sem kell bemutatnunk. Chalamet most a nagy durranás, rajta kívül senkinek sem sikerült egymás után két mozifilmet kasszasikerré váltania egymás után ilyen hamar. Egyik a Wonka volt, a másik pedig a már említett Dűne. A 28 éves színész már tinédzserként nagyjátékfilmekben szerepelt, majd 22 éves korában a Szólíts a neveden című film egy Oscar-jelölést is hozott neki. Jelenleg egy Bob Dylan életéről szóló filmen dolgozik, és már tárgyal két másik főszerepről is. Chalamet szeret a filmeken kívül is szerepelni, a promóciós turnékon mindig előtérben van, sokat látni koncerteken, bulikon.

Timothée szülei nem szakmabeliek, de családjában számos művész van. Anyukája félig orosz, édesapja félig francia. Van egy lánytesója, aki szintén színész.

Jacob Elordi

Forrás: Imdb
Forrás: Imdb

A 26 éves ausztrál srácot a Netflixen bemutatott Csókfülke trilógia tette híressé, majd az Eufória című sorozat a kritikai elismerést is elhozta neki. Az Eufória egyedi és zseniális, nagyon a mai világot mutatja be, de bár tinikről szóló sorozat, szigorúan 18 év felett ajánlott.

Jacob ezután kapott szerepet a Priscilla mozifilmben, amiben ő is, Austin Butlerhez hasonlóan, Elvist játszotta (Priscilla az énekes Elvis Presley felesége volt, az ő életéről szól a film). Bár Jacobnak megvan a testfelépítése ahhoz, hogy akcióhős lehessen, ezek a szerepek őt nem igazán érdeklik, rendre visszautasítja őket. És a mai fiatal sztárokhoz hasonlóan megválogatja már, hogy mi az, amire igent mond.

Jacobnak három lánytesója van. Egy darabig együtt járt a csókfülkés főszereplőtársával, Joey Kinggel, aki szintén felkapott, fiatal színész. Kapcsolatuk nem érhetett szép véget, mert azóta Jacob és Joey csak a médián keresztül kommunikálnak. Főleg akkor, amikor Jacob ekézni kezdi a Csókfülkét, vagyis a filmet, ami a hírnevet hozta neki. A nyilatkozataiban néha úgy tűnik, hogy őt eléggé megrészegítette a siker.

Paul Mescal

Daisy Edgar-Jones és Paul Mescal a Normális emberekben. Forrás: Imdb
Daisy Edgar-Jones és Paul Mescal a Normális emberekben. Forrás: Imdb

Az utóbbi évek egyik legsikeresebb sorozatának, a Normális embereknek a főszerepe hirtelen akkora sikert hozott a 28 éves ír színésznek, ami ritka. A Normális emberek Sally Rooney regénye alapján készült, 16 éven felülieknek szól, de azután mindenképpen ajánljuk, csodálatos sorozat.

Mescal az interjúi alapján üdítően szerény, kedves és nem részegítette meg a siker. Még mindig szeret indie filmekben szerepelni. (Indie, vagyis független filmek azok, amiket nem nagy hollywoodi stúdiók, hanem kisebb cégek készítenek kevesebb pénzből.) Az Aftersun (Volt egyszer egy nyár) is az volt, és milyen jó döntésnek bizonyult, ugyanis egy Oscar- és egy BAFTA-díjra is jelölték érte. Londonban színházban is játszik. Aki még eddig nem ismerte, az pedig nemsokára a Gladiátor 2-ből meg fogja. Ez lesz az első nagy, hollywoodi mozifilmje. Féltve őrzi magánéletét, Instagramja van, de privát. Három tesója van, ő a legidősebb. Színészdiplomát is szerzett a neves Trinity College-ben.

Jenna Ortega

A 21 éves Jennát a Netflix horror-komédia sorozatában, a Wednesday-ben nyújtott alakítása repítette egyenesen a csúcsra. Ez lett ugyanis a legtöbbet nézett angol nyelvű sorozat a streaming-platformon. Jennát előtte gyerekszínészként ismerték Amerikában, és egy-két kisebb szerepet is kapott nagyobb mozifilmekben. Most viszont a Wednesday után három nagyobb projekten is dolgozik, csupa nagynevű rendezőkkel. Kiskora óta színésznő akart lenni, amiről anyukája le akarta beszélni, de nem sikerült neki.

Florence Pugh

Forrás: Instagram
Forrás: Instagram

A 28 éves angol színésznő szakmai áttörését a 2016-os Lady Macbethtel érte el. Aztán szerepelt a Barbie filmet is rendező Greta Gerwig Kisasszonyok feldolgozásában, amiért Oscarra is jelölték. Ezután jöttek a nagy ajánlatok, mint a szerep az Oppenheimerben és a Dűne: Második részben. Florence Marvel mozikban is szerepelt.

Florence-t színészi képességein kívül leginkább merész és egyedi stílusa miatt szeretik a rajongók. És azért, mert nem fél azt megmutatni.

Sydney Sweeney

Forrás: Imdb
Forrás: Imdb

26 évesen már 50 film vagy sorozat fűződik így vagy úgy a nevéhez, több mint a listán lévő többi szereplőhöz. Miután berobbant az Eufóriával (amiben Jacob Elordi és Zendaya is szerepelnek), majd a Fehér lótusz című sorozattal, nem tétlenkedett, és rögtön saját produkciós céget indított. Már két filmet is készített a cégével, a legújabb, Anyone but you (Imádlak utálni) romkom rengeteg pénzt hozott a kasszájára. Első rendezése is nemsokára sorra kerül.

Sweeney egyébként szabadidejében imád autókat szerelni, amit édesapjától tanult meg.

Zendaya

A lista legegyértelműbb szereplője, Hollywood jelenlegi legnagyobb kedvence Zendaya. 27 éves, modellkedéssel és reklámfilmekkel, majd gyerekfilmekkel indult a karrierje. De táncos és zenés műsorokban is szerepelt, sőt, albuma és videoklipje is megjelent. Filmes sikereit a Pókember-filmek hozták meg, de azt, hogy a rendezők vele akarjanak dolgozni, ő is az Eufóriával érte el. Zendaya egyébként meglepően kevés filmes szerepléssel érte el a szupersztár státuszát. Legutóbb a Dűne filmekben lehetett látni. Állítólag többek között emiatt állt az Eufória harmadik évadának folytatása, amit a rajongók pedig már nagyon várnak.

Zendaya jelenleg egy másik nagy kedvenc, fiatal színész, Tom Holland párja. Őt még a Pókember forgatásán ismerte meg.

(Kiemelt kép: Zendaya, Imdb)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.