Nyilvánosak a felvételi kérdések és a megoldások is

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Már meg lehet nézni a szombati felvételi vizsgák kérdéseit és megoldásait is. Az Oktatási Hivatal ugyanis közzétette a feladatsorokat magyarból és matekból is. Vannak iskolák, ahol már kijavították a náluk felvételizett gyerekek tesztjeit. Ezek alapján az látszik, hogy magyarból jóval nehezebb volt az idei felvételi, mint tavaly, a matek pedig a tavalyihoz hasonló pontokat hozott.

Az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban a nyolcadikos magyar felvételik átlaga közel öt ponttal maradt el a tavalyitól. A matek átlagos eredménye viszont majdnem az, mint tavaly. A hatodikosok magyarból hat ponttal maradtak el a tavalyi átlagtól, de nekik a matek is gyengébben ment.

A Kőrösiben egészen hasonló eredmények születtek. Az is látszik, hogy mindkét gimnáziumban 4-5 ponttal magasabb volt az ott felvételizők átlaga tavaly, mint az országos átlag.

A fenti táblázatokból úgy tűnik, hogy idén a pontszámok átlagosan jóval alacsonyabbak lesznek, mint tavaly. Ez azt is jelenti, hogy nagy valószínűséggel lejjebb viszik majd a felvételi ponthatárokat a tavalyihoz képest. Az írásbeli pontok határozzák meg azt is, hogy mi lesz majd a szóbelikre a bejutási küszöb. Tehát ha az írásbeli átlagok alacsonyabbak, mint tavaly, akkor nagy valószínűséggel idén kevesebb pont kell ahhoz, hogy valakit behívjanak szóbelizni. Azt az iskolák döntik el, hogy rendeznek-e szóbeli vizsgát, vagy pedig csak az írásbeli és a hozott pontok alapján vesznek fel. Az írásbeli vizsgákat legkésőbb a hét végéig kijavítják az iskolák, akkor lehet bemenni és megnézni ezeket, és van lehetőség felülvizsgálni a javítást is.  (telex.hu, oktatas.hu, korosi.hu )

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.