Nyami: Texasban megcsinálták a világ legnagyobb felvágottastálát

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ínycsiklandó Guinness-rekord dőlt meg nemrég egy texasi üzletlánc 30. születésnapján: a Central Market elkészítette a világ legnagyobb hús-és sajttálját.

Ezt egészen pontosan „charcuterie (franciásan sárkütri) boardnak” vagy snackboardnak is nevezik. Hagyományosan valamilyen húskészítmény van rajta, sajtok, gyümölcsök, diófélék, mártások, szószok, de akár csokoládé és keksz is – a feltét ízlés szerint változik.

A texasi tál igen méretes volt, egy 3,6 méterszer 7,3 méteres asztalt töltöttek meg összesen fél tonna étellel. Ezen is a fentebb sorolt finomságok szerepeltek. Az alkalmazottak füstölt sonkával és szalámikkal töltötték meg az asztalt, majd mancgeho és brie sajtot helyeztek a húsok mellé. Ezek után a gyümölcsöket is a helyükre rakták, köztük az olajbogyót, fügekrémet és bogyósgyümölcs-kompótot. Így nézett ki mindez:

A korábbi világrekordtartó a floridai West Palm Beachen található Boarderie volt. Az ő felvágottastáluk „csak” 348 kilót nyomott.

Fotó: World Records Academy

(Spectrum Local News)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."