Nutria bűnözött a szomszéd országban, ingyenes lett egy csomó film – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Magyarország továbbra sem hajlandó megszavazni a svédek NATO-csatlakozását. Az ellenzék rendkívüli parlamenti ülést hívott össze hétfőre, de a kormányzó Fidesz közölte, hogy nem megy el. A magyar és a svéd miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben találkozott. Utóbbi, Ulf Kristersson azt mondta: szívesen reagál Orbán Viktor miniszterelnök korábbi meghívására, és jön el Budapestre, de csak miután a magyar országgyűlés szavazott a csatlakozásról. A kormány azonban ragaszkodik a svéd miniszterelnök látogatásához. (hvg.hu)

Egész évben ingyen lehet megnézni közel 100 klasszikus animációs filmet a Filmión. A Nemzeti Filmintézet streamingplatformja azért tárja szélesre a kapuit, mert épp 110 éve kezdődött a magyar animáció története. 1914-ben egy 19 éves grafikus, Kató-Kiszly István elkészítette a Zsirb Ödön című filmet, amelynek a főszereplője nem meglepő módon egy zsíros bödön volt. Az első animációs filmként számon tartott anyag azóta sajnos elveszett. Az ünnep alkalmából megnézheted többek között a János vitézt és a Fehérlófiát, de még az örökzöld Macskafogót is. (Filmio.hu)

IMDb

Egy spanyol hírműsor elterjesztette, hogy Katalin hercegné kómába került. A brit trónörökös, Vilmos herceg felesége nemrég egy komolyabb hasi műtéten esett át. A palota néhány nappal ezelőtt közölte, hogy a hercegné hazatérhetett az otthonába és szépen gyógyul. A spanyol újságíró, aki beszélt róla, azonban másképp tudta: szerinte Katalin óriási veszélyben volt és mesterséges kómába helyezték a műtét alatt. A palota egyik forrása a híreket teljes képtelenségnek és kitalációnak nevezte. Hivatalos közleményben azonban még nem cáfolták a hírt. (People)

Rendőrt hívtak egy nutriára Szlovákiában, mert berohant egy kisboltba és ellopott egy zsemlét. Az esetről a pozsonyi rendőrök számoltak be. A bolt eladója értesítette őket, mondván, egy hód lopkod épp nála. A rendőrök megállapították, hogy valójában egy nutria az elkövető, akit egyébként tetten is értek a bolt kamrájában. Épp a lopott csemegét falatozta. A rágcsálót elfogták és visszavitték a természetbe. A rendőrség közölte: mivel minimális kár keletkezett, a nutriát csak figyelmeztetésben részesítették. (Parameter)

Facebook

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.