Nincs többé koalaölelgetés a legismertebb menedékhelyen

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Eddig kihagyhatatlan volt az Ausztráliába látogató hírességeknek és sok turistának a koalákkal való fotózkodás.

Ennek egyik legismertebb helyszíne a queenslandi Lone Pine Koala Sanctuary (vagyis menedékhely), amit Taylor Swifttől kezdve Vlagyimir Putyinon át látogattak a hírességek.

De júliustól véget ér az egyik legfőbb attrakciója: a koalaölelgetés, vagyis ahogy ők hívták: a koalaélmény.

A döntést nemcsak állatvédők, de a turisták is befolyásolták. Szerencsére egyre kevesebben akarták megzavarni a koalákat. Kutatások ugyanis azt bizonyították, hogy ezek az erőltetett fogdosások, látogatások stresszt okoznak az állatoknak. Főleg a koaláknak, akik elsősorban éjszakai állatok, és a nap nagy részét átalusszák.

Forrás: Unsplash
Forrás: Unsplash

Ha belegondoltok, ez teljesen logikus: mi emberek sem szeretjük, ha kéretlenül hozzánk érnek, vagy erőszakkal megszakítják azt, amit csinálunk. Miért lennének ezzel másként az állatok?

A koalákból amúgy is egyre kevesebb van. Természetes élőhelyeiket a klímaváltozás miatt egyre gyakoribb erdőtüzek és az ember is pusztítja.

A koalák már hivatalosan is veszélyeztetett állatok, a vadonban összesen 50 ezer él belőlük csak.

Már eddig is voltak koalákat védő jogszabályok Ausztráliában, de remélhetőleg még többet bevezetnek, és végül minden állatkertben megtiltják az ölelgetésüket. (BBC)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.