Nem volt más választás, mint lemondani Taylor Swift bécsi koncertjeit

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Csütörtökön, pénteken és szombaton (augusztus 8-9-10-én) Taylor Swift Bécsben adott volna koncerteket. Az európai turné ausztriai fellépéseit azonban a szervezők augusztus 7-én terrorveszély miatt lefújták.

A koncertekre sok magyar rajongó is ellátogatott volna, hiszen a bécsi fellépések lettek volna hozzánk a legközelebb. Bár a koncertjegyek árát a szervezők tíz napon belül visszautalják, az utazás és a szállás díját így is sokan elbukhatják. A rajongók le vannak sújtva, ez természetes, de a szervezőknek nem volt más választása, mint lemondani a fellépéseket.

Arról már hosszú cikkben írtunk nektek korábban, hogy mi az a terrorizmus. Sajnos a valóság az, hogy időről időre valaki vagy valakik terrortámadást követnek el a világban. Azt azonban fontos tudnod, hogy te biztonságban vagy, Magyarországon egyáltalán nincs terrorveszély.

És az osztrák merénylőket is sikerült időben leállítani. A hatóságok két férfit vettek őrizetbe szerdán. Azt gyanították, hogy a férfiak merényletet tervezhetnek egy Bécshez közeli rendezvényen. A nyomozás során pedig kiderült az is, hogy az egyik gyanúsított a Taylor Swift-koncerteket vette célba, amiket az Ernst Happel nevű stadionban tartottak volna meg.

A hatóságok közölték, hogy az osztrák állampolgárságú férfit Bécshez közel letartóztatták. A gyanúsítottról kiderült, hogy korábban hűségesküt tett az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek. A férfi társát is megtalálták, őt Bécsben vették őrizetbe. Az osztrák fővárosban már korábban is történtek terrortámadások, többek között ezért döntöttek a szervezők a törlés mellett. A három koncertre összesen majdnem 200 ezer embert vártak, és az ő biztonságuk volt az első.

Karl Nehammer osztrák kancellár közölte, hogy mélyen elszomorította, hogy le kellett fújni a koncerteket, de egyetért a döntéssel, mert súlyos helyzet alakult ki a fővárosban. „A fenyegetést azonban sikerült időben felismerni, és a határozott fellépésnek köszönhetően elkerülhettük a tragédiát” – tette hozzá. (Reuters, hvg.hu, 24.hu)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.