Nem mindenkinek tetszik a TikTok újítása

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Amikor a koronavírus-járvány kellős közepén berobbant a TikTok, a rövid, vicces vagy táncos videók váltak a védjegyévé. Akkora sikere volt, hogy nyomába eredt a Facebook, az Insta és a YouTube is, és ők is bevezették az egyperces, egymás után betöltő, gyorsan fogyasztható videós tartalmakat. Ennek leginkább a ti, vagyis a tinédzserek és a gyerekek vélt igényeinek kielégítése volt a célja.

Forrás: Unsplash
Forrás: Unsplash

De ahogy minden az életben, és főleg a technológiában, ez is csak múlandó trend volt. Néhány napja a TikTok irányváltást jelentett be. Eszerint beindul az új Creator Fund program. Ennek az a lényege, hogy ha pénzt is szeretne valaki keresni a tartalmaival, akkor egy percnél hosszabb videókat kell készítenie.

Ezzel valószínűleg azt akarják elérni, hogy a felhasználók még több időt töltsenek az applikáció használatával. Hogy meddig lehet emelni a tétet, az jó kérdés, hiszen sokan már most is arra panaszkodnak, hogy túl sok időt töltenek a platformon.

A tartalomkészítők máris beparáztak, hiszen a gyorsan változó, rövid tartalom előállításához nem kellett sem komoly előkészület, sem komoly technika. A népszerűség és akár a pénz is könnyen jött.

A hirdetők miatt lehet az egész

Ezzel szemben a TikTok szóvivője a CNN-nek azt mondta, hogy a változtatást a tartalomkészítők visszajelzései alapján vezetik be. A valóság azonban az lehet, hogy a lépésre a hirdetők miatt került sor, hiszen ahhoz, hogy a felhasználók találkozzanak a reklámokkal, hosszabb videókra van szükség.

A másik ok feltehetően, hogy sokan eddig arra is használták a TikTokot, hogy egy rövid beharangozóval a hosszabb tartalmaikra irányítsák a figyelmet, amiket persze a YouTube-on tettek közzé. A TikTok most azt szeretné, ha a teljes tartalom az ő oldalukon lenne.

A TikTok egyébként folyamatosan növelte a videók hosszát, a korábbi egy percből három, majd öt lett, de a tízperces videók sem szokatlanok. A felület most a 15 perces videókat teszteli.

Azok az influenszerek, tartalomgyártók, akik kifejezetten azért választották a TikTokot, mert nem akartak hosszabb, technikásabb tartalmat készíteni, most úgy érzik, kiszúrtak velük. Egyikük a CNN-nek azt nyilatkozta, hogy kifejezetten fél és nem érti a lépést, hiszen ő maga sem tud egy percnél tovább figyelni egy-egy tartalomra. Azt gondolja, hogy a „mai generáció” általában tíz másodpercig fókuszál egy infóra.

Valljuk be, ha ez így van, és ebben egyáltalán nem vagyunk biztosak, az nagy baj. Lehet, hogy érdemes lenne kevesebb információt begyűjteni, de azokban alaposabban elmerülni. (CNN)

 

 

 

 

 

 

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."

Elítélt ex-pártelnök, „rémisztő” ukrán győzelmi terv – híradó

Izrael megölhette a Hamász vezetőjét, fóliázott könyvek. És vadmacskák!