Nem mi lettünk a legboldogabb ország az Unióban 

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat új adatokkal rukkolt elő. Ezúttal arra voltak kíváncsiak, melyik tagországban a legboldogabbak az állampolgárok. 

Magyarország sajnos az utolsók között kullog, a hatodik legkevésbé boldog ország, de Horvátországot és Görögországot megelőzzük általános elégedettségben. 

A tavalyi évben a 27 ország közül Ausztria került az első helyre, ők a legboldogabb nép jelenleg. 

Forrás: Eurostat

Második helyen Lengyelország, Románia és Finnország végzett holtversenyben, 10-ből átlag 7,7 pontot elérve, utolsó helyre pedig Bulgária került 5,6-os pontszámmal. 

Az Eurostat szubjektív felmérése alapján arra jutott, hogy az unió állampolgárai összességében elégedettek az életükkel, 7,1-es pontszám lett az átlag. 

A válaszokat egyébként főleg az iskolázottság, a családi háló erőssége és minősége, és az anyagi stabilitás (nem a bőség) befolyásolták leginkább. Érdekes, hogy Románia és Lengyelország állampolgárai, ahol az átlagbér elég alacsony, mégis összességében elégedettek az életükkel – amiből az derül ki, hogy a gazdagság már nem elsődleges cél az általános jóléthez. 

Olaszország, Spanyolország és Franciaország, vagyis az EU három erős gazdasága mind átlagos pontszámot jelentettek. Ezzel szemben a negyedik jelentős szereplő, Németország az egyik legboldogtalanabb, 6,5-ös pontszámmal. 

A felmérés szomorú tanulsága, hogy a felnőtt lakosság 20 százaléka szorong, 9 százalékuk pedig reményvesztett és visszahúzódó lett.

(Independent

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.