Nem fogják betiltani a mobilokat az egyik budapesti gimiben

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Az egyik fővárosi gimnázium már bejelentette, hogy a rendelet ellenére nem fogják összeszedni a diákok mobilját a tanítás kezdetén. A Madách Imre Gimnázium azt írta a honlapján, hogy a céljuk a digitális eszközök helyes használatának megtanítása a tiltás helyett. Azért sem tartják megvalósíthatónak azt, hogy begyűjtik a telefonokat, mert azokra bármelyik órán szükség lehet.

Az iskolában egyébként már eddig is szerepelt a házirendben a mobilok használatának korlátozása, nem lehetett bármikor elővenni és használni azokat. Most ezt ezentúl szigorúbban fogják ellenőrizni. És arra kérik a gimnázium tanulóit, hogy ők is tartsák be a szabályokat. „Kérünk minden diákot, hogy órai magatartásával senki se kockáztassa azt, hogy az okoseszközöket a tanítás előtt el kelljen venni” – írják az iskola honlapján.

Erről a gimnáziumról van szó. Facebook/ Madách Imre Gimnázium Budapest

Néhány hete jött ki az a rendelet, ami az iskolában tiltott, vagy csak korlátozottan használható tárgyakról szól. A tiltott dolgok listáján olyasmik szerepeltek, amik veszélyesek lehetnek, mint például a kések vagy más fegyverek. A mobilokat és más okoseszközöket viszont csak akkor lehetne használni az iskolában, ha azok az órákon szükségesek, egyéb esetben el kéne ezeket zárni. A rendelet mobilokra vonatkozó része ellen diákok és tanárok is tiltakoztak. Ennek ellenére alig néhány hét alatt elfogadták, és az idei tanévtől pedig be is vezették azt. (mig.hu, Kispolgár)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.