Ne egyetek havat! Ez veszélyes!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ha akkora mázlitok van, hogy esik nálatok a hó, eszetekbe ne jusson megenni. És most nemcsak arról a hóról van szó, ami sárga. Azt se vegyétek a szátokba, ami éppen frissen esett.

Kutatók megvizsgálták, mi minden van egy-egy frissen hullott hópehelyben, az eredmény pedig kiábrándító. Apró kavicsok, szennyeződések, baktériumok, vírusok, sőt még az útszóró só részecskéi is megtalálhatók a hóban. Ezek olyan fertőzéseket és betegségeket okozhatnak, amik akár komoly betegségekhez is vezethetnek.

Persze ez nem jelenti azt, hogy meg fogtok halni, ha belekóstoltok a hóba, de jobb óvatosnak lenni. Bármennyire is tisztának tűnik ugyanis a hó, egyáltalán nem az. A kutatás kimutatta azt is, hogy a hóban lévő apró, szabad szemmel nem látható törmelékek fulladást és fogkárosodást is okozhatnak. És különösen nem ajánlatos ott kóstolgatni a havat, ahol a közelben ipari létesítmény, erőmű vagy forgalmas autóút van. (Daily Star)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."

Elítélt ex-pártelnök, „rémisztő” ukrán győzelmi terv – híradó

Izrael megölhette a Hamász vezetőjét, fóliázott könyvek. És vadmacskák!