Nálunk is bemutatják az új Beetlejuice-t

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

E héten kerül a magyar mozikba a Beetlejuice Beetlejuice. Ez volt a 2024-es Velencei Nemzetközi Filmfesztivál nyitófilmje, ami elég nagy szónak számít.

A híres horrorrendező, Tim Burton a régi nagy nevek visszahozása mellett a fiatalabb generációt is meg akarja szólítani. Ugyanis a Wednesday nagy sikere után Jenna Ortega is szerepet kapott a filmben. A második Beetlejuice (ami 1988-ban jelent meg) moziból egyébként megmaradt több eredeti karakter. A bajkeverő szellemet, Beetlejuice-t újra Michael Keaton alakítja, Lydia Deetz szerepét pedig Winona Ryder viszi tovább. Az ő lázadozó tinilányát, Astridot játssza Jenna Ortega.

A sztori 36 évvel az eredeti történet után veszi fel újra a fonalat. Az apa, Charles váratlan halála után hazaköltözik az egykor elüldözött Deetz család. És Astrid felfedezi a portált, ami újra kiszabadítja a démont, Beetlejuice-t.

A friss kritikák vegyesek, de a többség szerint a film baromi jó lett, és Beetlejuice már sokat szerepel a filmben, nem úgy, mint az 1988-as verzióban. Ebben mindössze alig 17 percet kapott, hiába ő viseli a film címét. Érdekesség, hogy a karakter nevét az Orion csillagkép egyik legfényesebb csillagáról, a Betelgeuze-ról kapta.

Beetlejuice-t egyébként eredetileg a rendező, Tim Burton egy sokkal erőszakosabb, sötétebb alaknak ábrázolta. De azzal, hogy ezen finomított, akár ti is megnézhetitek, és a felnőttek is ugyanúgy élvezték a sztorit.

Keaton és a 15 éves Winona Ryder az 1988-as filmben (Forrás: Imdb)
Keaton és a 15 éves Winona Ryder az 1988-as filmben (Forrás: Imdb)

A most visszatérő Winona Ryder az első film forgatásakor csak 15 éves volt. Az ő anyukáját egyébként az a színésznő, Catherine O’Hara alakította, aki a Reszkessetek betörőkben Kevin anyját is játszotta.

Az új film olyan, mint egy kicsit zakkant mesevilág, a szereplők nagyon sok időt töltenek a túlvilágon. Vannak benne új karakterek, de a sztori is teljesen nulláról indul, csak minimális visszautalásokkal, így aki nem látta az eredeti filmet, annak is simán élvezhető.

A Beetlejuice Beetlejuice nálunk néhol 16 éven aluliaknak nem ajánlott, máshol 12 éven aluliaknak nem ajánlott besorolással hirdetik. Az Egyesült Államokban PG-13-as besorolással játsszák. Ez azt jelenti, hogy 13 éven aluliak is megnézhetik, szülői felügyelet mellett.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.