Nagyot ment Taylor Swift a VMA-n

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Nagyot kaszált az idei MTV Video Music Awardson (VMA) Taylor Swift. A világ legsikeresebb előadója hét díjat is bezsebelt, köztük az év videójáért a Post Malone-nal közös Fortnightért.

Forrás: Youtube
Forrás: Youtube

Swift ezen kívül az év előadója, a legjobb együttműködése (szintén Post Malone-nal), a nyár slágere, a legjobb pop előadó és a legjobb rendezés díját is elvitte. Ő maga rendezte ugyanis a Fortnightot. A klip egyébként a legjobb szerkesztés díját is megkapta, ami  Chancler Haynes munkáját dicséri.

Az ünnepséget a kétezres évek elejének egyik legnagyobb hiphop sztárja, Eminem nyitotta meg, aki sok-sok év után nemrég új dalokkal rukkolt elő. Fellépett még Camila Cabello, Chappell Roan, GloRilla, Rauw Alejandro, Lenny Kravitz és Sabrina Carpenter is.

Talán nem meglepő, hogy Carpenteré lett az év dala, az Espresso a csapból is folyt idén.

Forrás: Youtube
Forrás: Youtube

A legjobb új előadó Chappell Roan lett, a legjobb rock előadás a nálunk is nemrég fellépő Lenny Kravitzé lett a Humanért, a legjobb hiphop előadás pedig Eminemé a Houdiniért. Az életműdíjat Katy Perry kapta.

Taylor Swift beszédében 9/11-ről is megemlékezett. A 9/11 a 2001. szeptember 11-ei terrortámadásokat jelenti, amikor az al-Káida terrorszervezet összehangolt öngyilkos merényletsorozatot intézett az Egyesült Államok ellen. Többek között a World Trade Center felhőkarcolóban vezettek bele két kereskedelmi repülőgépet. Közel háromezer ember halt meg. Swift a díjak átvételekor megköszönte párjának, az amerikai focista Travis Kelce-nek a támogatását. „Minden, amihez hozzáér arannyá, örömmé és mágikussá változik” – mondta Swift a rajongók nagy ujjongása közepette. (CNN)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.