Na kit érdekel a foci? Kutatási eredmények!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Köszönjük, hogy válaszoltatok kérdéseinkre! Lássuk csak, mennyire érdekli a Kispolgár olvasóit a foci!

Először azt kérdeztük, szoktatok-e egyáltalán meccset nézni. Ha ez választás lenne, izgalmas koalíciós tárgyalások következnének, mert egyik tábornak sincs többsége önmagában. Több mint egyharmad úgy szavazott, hogy a legkevésbé sem izgatják a meccsek. Majdnem ugyanennyien néha néznek meg egyet. Minden ötödik válaszoló követi a legfontosabb nemzetközi meccseket, döntőket. Egy 12 százalékos lelkes kisebbségnek pedig fontos szórakozás a meccsnézés.

Vajon mire jutnának ezek a pártok? Összeállna a focikormány a rajongókból és a néha belekukkantókból? Vagy a kevésbé érdeklődők a teljesen közönyösekkel szövetkeznének?

Szerencsére itt nem kell dönteni. Ami biztosan kiderül, az az, hogy különbözőek vagyunk, és elférünk egymás mellett. Aki él-hal a meccsekért, az nézi, aki meg tojik rá, az szórakozik máshogy. Ettől még bármi másban simán egyetérthetnek.

A felnőttek persze képesek ebből is háborút csinálni. Vannak drukkerek, akiket felháborít, hogy másokat nem érdekel a foci. És vannak, akik a kormány melletti kiállásnak tekintik a szurkolást, hiszen rengeteg közpénz ment el focira.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy mennyire érdeklődtök a magyar foci iránt. Elvégre lehet valaki futballrajongó úgy is, hogy csak a nagy klubokat, a világ legjobbjait figyeli. Hiszen a legjobb játékot ők mutatják be.

Itt már egyértelmű többségük van azoknak, akik a magyar klubokkal nem törődnek: 56 százalék válaszolt így. De nem kevés az a 36 százalék sem, akik néha azért tudomást vesznek a Ferencváros vagy a Felcsút SC létezéséről. Így tehát törpe kisebbség azoké, akik szorgosan követik a magyar csapatokat.

Ennél valamivel jobban szerepeltek a hazai focisták. Igaz, Szoboszlai Dominikot az sem tudja kikerülni, aki semmiféle híreket nem olvas. Hiszen ott van a villamos oldalán a Meki-reklámban, többek között. Azért így is akadt 5 %, akinek még ő sem jutott eszébe. Körülbelül ugyanennyien viszont teljes csapatokat is fejből tudnak! Az elsöprő többség, majdnem 60 százalék tud egyet vagy kettőt, és szinte 30 % többet is.

Nemcsak a fiúké!

Érdekes tanulság viszont, hogy a foci iránti érdeklődésben szinte nem látható nemek szerinti különbség. Sőt, hajszálnyival több lány volt, aki legalább néha belenéz egy meccsbe, követi a csapatokat vagy aktívan szurkol. Tehát nem igaz, hogy ez a fiúk mániája, és a nők csak elviselik.

Hamarosan új kérdésekkel jelentkezünk. Ha más mondanivalótok van, a menüben találjátok az üzenetküldőt. A Minecraft-fáklya nyertesét pedig e-mailben értesítjük holnap. Jó szurkolást este a rajongóknak a magyar-skóthoz, és jó időtöltést azoknak, akik nem nézik a meccset!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.