Mit nézzetek húsvétkor?

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Tavaszi szünet van, és itt a húsvét is. Jézust nagypénteken feszítették keresztre, ahol meghalt, majd harmadnapon, húsvét vasárnap feltámadt. A húsvét, amit ti ismertek és ünnepeltek, viszont mintha nem erről szólna, hiszen nem csokijézusokat és marcipánkereszteket kaptok húsvét reggelén, hanem nyulat és tojást. Hogy ez miért van így, a következő napokban megpróbáljuk elmagyarázni. Viszont most néznivalókat ajánlunk nektek, amikben mind Jézus, mind a nyuszi előfordul, persze nem egyszerre. A filmeket nézzétek a szüleitekkel, mert van köztük olyan, ami inkább nagyobbaknak való. Lesz, amelyiket elcsíphetitek valamelyik tévében az ünnepek alatt, és van, amit videómegosztókon találtok majd meg.

Nyúl Péter

Ugyan semmi utalás nincs arra, hogy a film húsvétkor játszódik, de a sok kisnyuszi, a frissen zöldellő fű, a zsenge zöldségek a konyhakertben elképesztő tavaszi hangulatot árasztanak. Ezért a film tökéletesen passzolhat egy húsvéti délutánhoz. Beatrix Potter angol írónő mesefigurái viccesek, kedvesek, a film tele van olyan poénokkal, amiket a felnőttek is élvezhetnek. A filmnek lett egy folytatása is, ennek az egészen eredeti Nyúl Péter 2. címet adták.

Brian élete

A Monty Python nevű angol humorista-csapat egyik legjobb filmje ez. Brianről szól, aki egy időben szüleik Jézussal, és akit a fanatikus hívek összekevernek a Megváltóval. Ennek Brian nagyon nem örül, ő csak szerelmes akar lenni és megszabadulni a római elnyomástól. A film tele van viccesebbnél viccesebb jelenetekkel, de ezt inkább nagyobbaknak ajánljuk, 12 év fölött is inkább a szülőkkel nézzétek.

Az öt legenda

Ez a rajzfilm nemcsak húsvétra való, hanem gyakorlatilag bármelyik nagyobb ünnepen megnézhető. A főszereplői a Húsvéti Nyúlon kívül a Mikulás, a Fogtündér, az álmot hozó Homokember és a telet varázsló Dér Jankó. A hősök azért fognak össze, mert a gyerekek elvesztették a hitüket bennük, és a képzeletükön a Félelem akar úrrá lenni.

Jézus Krisztus Szupersztár

Ez a film Jézus életének és halálának a feldolgozása, és még azok is szeretni szokták, akik amúgy nincsenek oda a musicalekért. Andrew Lloyd Weber zenéit biztosan hallottad már, hiszen szinte klasszikussá váltak. Ugyan a film tele van furcsa jelenetekkel, Jézus a sivatagban táncol, tankokkal küzd, néha pedig rocksztárként ünneplik. De az a jelenet, amikor rádöbben arra, hogy fel lesz áldozva másokért, és ennek egy csöppet sem örül, de mégis áll elébe, nagyon emberivé és érthetővé teszi Jézus karakterét.

Ben Hur

Ez egy igazi filmklasszikus, 1959-ből. Ugyan Jézus épp csak megjelenik a filmben, de emiatt a tévék gyakran tűzik műsorra húsvétkor. A több mint háromórás film Ben Hurról, egy gazdag júdeai család fiáról szól, aki a rómaiak által megszállt Jeruzsálemben él. Egy nap találkozik régi barátjával, Messalával. Egy félreértés miatt megvádolják, hogy meg akarta ölni őt, ezért gályarabságra ítélik, a családot pedig száműzik. A film 11 Oscar-díjat kapott, és több híres jelenete visszaköszön későbbi filmekben is. Például a kocsiversenyes jelenetet szinte egy az egyben másolta a Csillagok háborúja első része, amiben feltűnik a fiatal Anakin Skywalker, a későbbi Darth Vader. Ezt a filmet is inkább nagyobbaknak ajánljuk.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.