Mit csinálj a gyereknapi hétvégén?

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Itt a gyereknapi hétvége, az egész országban rengeteg program lesz, ami nektek szól. Köztük számos olyan is, amit a szüleitek is élveznének, úgyhogy nyugodtan mondjátok nekik, hogy nincs kifogás! A programok közül válogattunk most nektek néhányat, de ez is csak a töredéke annak a számtalan eseménynek, ami a hétvégén lesz.

Irány a Városliget

A Nagyréten szombaton és vasárnap a főváros legnagyobb gyereknapi rendezvénye lesz a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szervezésében. Koncertekkel, internetsátorral, sportszigettel várnak, a Nemzetek utcájában nagykövetségek, kulturális intézetek mutatják be országaik hagyományait, ételeit, szokásait. A rendezvény ingyenes, részletek itt.

Tavaly is nagy buli volt. Facebook/Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

Koncertek, hajtány és fűsüni a Vasúttörténeti Parkban

A hétvégén kétnapos gyereknapot tartanak a Vasúttörténeti Parkban, koncertekkel, madár- és egzotikusállat-bemutatóval, kézművesprogramokkal. Lesz VR Park, utazó planetárium és rengeteg busz, mozdony, kerti vasút és hajtány is. A belépés 14 éves kor alatt ingyenes, de például a hajtány, a gőzmozdony és a sínautó fizetős. Részletek itt.

Nyitott szertárkapuk a tűzoltóságokon

Végül is mért ne nézz be egy tűzoltólaktanyába? Vasárnap 436 helyszínen, az ország legtöbb hivatásos tűzoltólaktanyáján és -őrsén, valamint a budapesti Tűzoltó Skanzenban és a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában is várják a családokat gyereknapon. A kapuk délután négykor záródnak. Részletek itt.

Gyereknap a Gyermekvasúton

Vasárnap Budapesten, a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásán lesznek gyereknapi programok. A vonatok is sűrített menetrend szerint közlekednek majd. A kicsiket arcfestéssel, ugrálóvárral, LEGO-járművekkel várják. Az érdeklődők kívül-belül megnézhetnek egy tűzoltóautót, valamint egy Ikarus 280-as típusú, egykor a MÁV flottájában szolgáló nosztalgiabuszt. A vasútrajongók hajtányozhatnak is. A KRESZ pályán a helyes közlekedés szabályaival ismerkedhetnek meg a gyerekek. A színpadon lesz tudományos kísérlet, koncert és bűvész is. Íme a részletek.

Hajtányozni is lehet a Hűvösvölgyben. Facebook/Gyermekvasút Budapest

Gyereknap a Balaton környékén

A Balaton mellett több nagyvárosban készülnek gyereknapra, cirkusszal, koncertekkel, játékokkal. Balatonfüred, Tihany, Siófok, Veszprém és még jó néhány város programjait megtalálod itt.

Debrecenben két napig tart a gyereknap

Az ország második legnagyobb városában a gyereknapi rendezvények már szombaton megkezdőnek. Programok várnak az Állatkertben, az Agórában, a Nagyerdőn, és újra pöfög Zsuzsi, a nosztalgiagőzös. A debreceni programok közt itt válogathattok.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.