Miss USA után Miss Teen USA is lemondott

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Korábban megírtuk nektek, hogy mentális egészségére hivatkozva lemondott a 2023-as Miss USA, Noelia Voigt. Nem sokkal később, a 2023-as Miss Teen (tini) USA cím viselője, UmaSofia Srivastava is lemondott, a Voigtéhoz nagyon hasonló indokokra hivatkozva. A 16 éves fiatal azt mondta, a versenyszervezet értékei eltérnek az övéitől. Ilyen a szépségkirálynő-választások történetében még soha nem fordult elő, hogy egyszerre mindkét királynő lemondjon. Voigt utódja a második helyezett, Savannah Gankiewicz lett. Viszont a Miss Teen USA második helyezettje szolidaritásból visszautasította a koronát, így egyelőre még nincs új tini királynő.

A lemondások után egyébként több állam szépségkirálynője a közösségi médiában biztosította támogatásáról egykori versenytársát, Voigtot.

Ezek után az amerikai oknyomozó újságírók bennfenteseket kerestek, hogy megtudják, mi a pontos oka a történteknek. A két érintett konkrétumokról nem beszélhet, mert a verseny előtt titoktartási szerződést írtak alá. De a hozzá közelállóktól és a Miss USA szervezetnél dolgozóktól névtelenül sikerült pár információt begyűjteni.

Nem fenékig tejfel

A vádak között toxikus munkahelyi légkör, azon belül bullying, zaklatás is szerepel a rengeteg munka mellett. Állítólag a Miss USA igazgatója, Laylah Rose odáig ment, hogy Voigtot a szervezeten belül és idegenek előtt is cikizte, ócsárolta, agresszívan viselkedett vele. És ha Voigt kifogásolta ezt, akkor mentális betegnek bélyegezte beszélgetésekben. Emellett azzal fenyegette, ha nem teljesíti azt, amit tőle kér, nem kapja meg a fizetését. Az amerikai szépségkirálynőknek egy évig havi fizetés jár. Bennfentesek a CNN újságírójának azt is elmondták, hogy Voigtot egy a szervezetnél dolgozó munkatárs szexuálisan is zaklatta.

A többi vád ehhez képest már gyengébb, de állítólag nem sikerült a nyereménylakást és autót hónapokig átadni a királynőnek. És amikor külföldre kellett munkaügyben utaznia, elfelejtettek neki szállást foglalni. Számos előre beígért munkát lemondtak utolsó pillanatban, máskor pedig napi több száz emaillel bombázták.

A történetben az egyik legmeglepőbb talán az, hogy a Miss USA és Miss Universe cégek (utóbbi tulajdonában van az előbbi) vezetőségében sok nő van, és ők viselkednek így nőtársaikkal. Állítólag Voigt és Srivastava is kért segítséget a Miss Universe-től, de süket fülekre találtak. Egyetlen problémájukra sem kaptak választ.

Egyelőre még nem tudni, lesz-e valós következménye a két szépségkirálynő lemondásának. (CNN)

(Kiemelt kép: Youtube)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.