Milák Kristóf szakított edzőjével, Orbán Viktor borostásan nyaral – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Lassan kiderül, ki lesz Kamala Harris alelnökjelöltje a novemberi amerikai elnökválasztáson. A döntés azért nehéz, mert a demokrata párton belül vannak más-más gondolkodású politikusok, különböző bel- és külpolitikai nézetekkel. Ez pedig meghatározza, milyen választókat szólítanak meg. Egyelőre legalább három név forog, Harris néhányukat meg is hallgatta, de még meglepetést is előhúzhatnak a demokraták. Ha kiderül, ki lesz a jelölt, beszámolunk nektek róla. (New York Times)

Vazed Haszina. Forrás: Wikipédia
Vazed Haszina. Forrás: Wikipédia

Lemondott, majd elmenekült Indiába Banglades miniszterelnöke, Vazed Haszina. A nő 15 éven át vezette az országot, ám egyre nagyobb hatalmat szerzett magának, ami ellen tüntetések törtek ki. Különösen nem tetszett a polgároknak (főleg a fiataloknak) az a törvény, ami az állami állások 30 százalékát egy adott csoportnak biztosította. A tüntetők a hivatalába is behatoltak. Országos lett a felháborodás, ami mozgalommá nőtte ki magát, és megtörte Vazed Haszina hatalmát. A tüntetésekben sajnos több százan meghaltak. (CNN)

Az olimpiai ezüstöt és aranyat is behúzó Milák Kristóf és eddigi edzője, Virth Balázs minden bizonnyal elköszönnek egymástól. Virth 2021-ben vette át Milákot addigi edzőjétől, de azt mondta, mostanra eltávolodtak egymástól. Klasszikus munkakapcsolatba kerültek, elveszett a bizalmi viszony, nem volt jó a kommunikáció, ami egyiküknek sem jó felállás – mondta Virth. Az edzőt többen kritizálták, amiért azt mondta az olimpia előtt saját tanítványára, hogy nincs jó formában. Milák erre rácáfolt és két szép éremmel térhet haza. (Nemzeti Sport/Kispolgár)

Fotó: 24sata, olvasói fénykép

Horvátországban nyaral Orbán Viktor, akit egy helyi lap fotózott le. A beszámoló szerint feleségével és egyik lányával pihen már idén másodjára az Adrián. És újra borostás, ami egyszer már nagy netes őrületet kavart pár éve, amikor sikerült rendezetlen fizimiskával lencsevégre kapni a magyar miniszterelnököt.

Két négyfős magyar csapat is indul az első nemzetközi mesterséges intelligencia diákolimpián. Augusztus közepén Bulgáriában rendezik és 35 ország 47 csapata méri össze tudását. A versenyen Magyarországot két csapat képviseli. A versenynek három területe lesz: természetesnyelv-feldolgozás (NLP), gépi tanulás és gépi látás. A nemzetközi megmérettetésen a csapatok egy tudományos és egy gyakorlati fordulóban mérik össze tudásukat. (MTI)

Lesifotó Cecconról. Forrás: X.
Lesifotó Cecconról. Forrás: X.

Egy pad mellett, a fűben aludt a friss aranyérmes úszó olimpikon, Thomas Ceccon. Az olasz, aki 100 méter háton nyert aranyat azt nyilatkozta, amikor közzétették róla a fotót, hogy az olimpiai falu szobáiban baromi meleg van, a kaja rossz, az ágyak pedig rettentően kényelmetlenek. Utóbbiakról mi is írtunk nektek. (New York Post)

Az olimpiának van egy szőrös, négylábú sztárja is. Ő Beacon, a golden retriver, aki az amerikai tornacsapat segítőkutyája. A négyéves Beacon az első mentális egészséget támogató kutyusa a férfi és női csapatnak, és már az olimpiai selejtező alatt bevetették, hogy kedvességet, megnyugvást adjon a versenyzőknek. Tudományosan bizonyított, hogy a kutyának már a látványa, de főleg a simogatása idegnyugtató, csökkenti a stresszt. Bár Párizsba nem juthatott ki, a versenyzők sokszor beszéltek róla, hogy milyen sokat segített nekik a felkészülésben. Mutatunk egy videót is róla:

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.