Miért nem tudjuk megnyalni a saját könyökünket?

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Az ember valamiért időről időre megpróbálja megnyalni a saját könyökét. Furák vagyunk, na. Azt most hagyjuk, hogy ez amúgy mire lenne jó (semmire). De szinte biztos, hogy a könyöknyalogatást te most ki fogod próbálni. Vagy már akkor kipróbáltad, amikor megláttad a cikk címét. És hiába minden, nem megy.

Ez azért van, mert sem a könyök, sem a váll ízülete nem arra lett kitalálva, hogy az ember a könyökét nyaldossa. A kar- és vállizmok pedig se nem elég rugalmasak, se nem elég hosszúak ehhez.

És akkor ott van még a nyelvünk is, ami bár sokkal hosszabb, mint amilyennek elsőre látszik, de annyira mégsem, hogy elérjük vele a könyököt. Egy felnőtt ember nyelve a hegyétől a gégefőig átlagosan nyolc centi. És persze van világrekorder is, egy Nick Stoeberl nevű amerikai férfinak 10,1 centi hosszú nyelve van. Azt persze nem tudni, hogy ő közelebb jutott-e a könyöknyaláshoz, mint egy átlagos nyelvhosszúságú ember, de az biztos, hogy az előnye óriási.

Valamiért mégis ott motoszkál bennünk a kisördög, és nem akarunk lemondani a könyöknyalogatásról. Épp ezért rengetegen próbálkoztak már ezzel, és voltak páran, akik sikerrel is jártak. Igaz, egészen nyakatekert mozdulat kellett hozzá, amit bemelegítés nélkül semmiképp se próbálj meg. Ehhez ugyanis rendkívül laza vállak, rövid alkar és hosszú nyelv is szükséges. Ilyen adottságokkal pedig csak nagyjából százból egy ember rendelkezik. Ha épp pont te vagy az egy, akkor tudd, hogy egészen különleges képességed van. (telex.hu)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.