Miért nem akarja elereszteni a kutya a labdát?

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Miért van az, hogy vannak olyan kutyák, akik ha visszahozzák a labdát, de nem akarják elereszteni? Vagy csak elkapják és vissza se jönnek vele.

Húzzuk, rángatjuk a szájából (már ha szelíd az állat, és ismerjük), de csak nem engedi.

Na ez az, amit nem kellene csinálni egy kutyatréner szerint, ugyanis oka van annak, hogy a jószág miért ragaszkodik annyira ahhoz a labdához.

Az egyik az lehet, hogy a kutya elfáradt. Nem annyira, hogy abbahagyja a játékot, de egy kis pihenő kell neki. Hagyjuk békén. A másik pedig állati természetéből fakad: elkapta a labdát, ragaszkodik a zsákmányához. Büszke rá.

A tréner azt javasolja, hogy ha ez a ragaszkodás már a játék menetét zavarja, akkor be lehet vezetni még egy labdát. De addig nem szabad eldobni a másodikat, amíg az elsőt el nem ereszti. Fel kel ismernie, hogy a gazdi az érték a játékban, nem a labda.

Érdemes arra is figyelni, hogy a fiatalabb kutyák nem feltétlenül érzik, mikor kellene abbahagyni a futkorászást. Túltolják, és fizikailag meg is sérülhetnek. Így nekünk kell ügyelnünk arra, hogy ne fárasszuk halálra az ebet. (Yahoo)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.